Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#válás
2015.04.08.

Szerelmesek a szüleim, de nem egymásba…

A válás krízisét átvészeljük, sok sírás, sok változás esetleg sok veszekedésen keresztül. De mindezek után mi lesz? Mi van akkor, ha a szülők továbblépnek? Mi lesz, ha újra szerelmesek lesznek?

Sötét depresszió - Meg nem értett EMO-k?
#emo
2015.04.05.

Sötét depresszió - Meg nem értett EMO-k?

A csapból is az EMO folyik. Mi ez az eddig ismeretlen mánia? divat vagy életfilozófia? Egy újfajta vírus, amely sorban fertőzi a tiniket? Nézzük, mit kell tudni az emókról!

#húsvét
2015.04.03.

Húsvéti tippek és tudnivalók

Milyen szokások kapcsolódnak a húsvéthoz? Miként tudsz készülni rá? Hogyan kell elkészíteni a hagyományos ételeket? Segítünk!

#csalódás
2015.03.28.

Ha úgy érzed, megcsal a párod...

Mit tehetsz, ha úgy gondolod, hogy megcsal a barátod? Azon tűnődni, hogy vajon találkozgat-e valaki mással, szörnyű sejtés, nagyon bizonytalannak érezheted magad miatta. Vajon csak beleképzeled a dolgokat? Vagy tényleg van valaki más mellette?

#gondolkodás
2015.03.26.

A csodálatos emberi elme: különös tévedéseink

Az észlelés - a gondolkodás cselekménye vagy folyamata - lehetővé teszi számukra, hogy képesek legyünk temérdek mennyiségű információ gyors feldolgozására. Például, amikor csak nyitva tartod a szemed, az agyadat egyfolytában ingerek bombázzák. Lehet, hogy akaratlagosan egyfolytában egy bizonyos dolgon gondolkodsz, de az agyad eközben tudatalatti gondolatok ezreit dolgozza fel.

#testkép
2015.03.24.

Milyen a testképed?

Elégedett vagy a testeddel? Hallom ahogy ezt mondod: „Nos, elégedett vagyok a karjaimmal, de a combjaim túl vastagok, kicsit nagy a fenekem és…” Nem, ez nem az amikor elégedett vagy a testeddel. Egy egészséges testkép azt jelenti, hogy jól érzed magad a bőrödben, a kis hibák ellenére is. Jól hangzik, de hogy valósítsd meg?

#lélek
2015.03.21.

Miért harcolok a szüleimmel?

A szülőkkel való harc már egész kis korban elkezdődik. Már az első "nem" kimondása egyfajta ellentmondás a szülői akaratnak. Az idő előrehaladtával pedig a felnövekvő gyerek egyre inkább próbálja a saját akaratát kinyilvánítani.

#internet
2015.03.20.

Internetfüggő vagyok, mit tegyek?

„Az érettségi után azt vettem észre magamon, hogy hihetetlenül fura alak lettem. Olyan internetfüggővé váltam, aki naponta több órát tölt a számítógép előtt, több időt, mint amennyit emberekkel tölthetne.”

Fejtsd meg a női testbeszédet!
#testbeszéd
2015.03.13.

Fejtsd meg a női testbeszédet!

A nők általában sokkal összetettebbek, bonyolultabbak, különösen, ha egy beszélgetésről van szó. Ezért is fontos a nők testbeszédének értelmezése. Fiúk! Figyelem!

#zaklatás
2015.03.11.

Zaklatás az iskolában

Cikizés, kiközösítés, rosszindulatú pletykálás, veréssel fenyegetés, verbális agresszió - egyre gyakoribb, mindennapossá váló jelenségek az iskolai közösségekben.

#szem
2015.03.07.

Beszédes szemek

Szemünk a legtökéletesebben működő üzenetközvetítő eszköz. Szemkontaktusra törekszünk, ha beszélgetni szeretnénk valakivel, elkerüljük a másik ember tekintetét, ha nem akarunk szóba állni vele. Miről árulkodnak a szemeink? Megtudhatod testbeszéd sorozatunk harmadik részéből!

#első randi
2015.03.06.

Tippek a legelső randihoz lányoknak

Az első randi egy olyan esemény, amire nem mindig tud az ember felkészülni - hiszen minden a jelenlévő személyektől és a körülményektől függ. Az alábbiakban mégis megpróbáltunk összegyűjteni néhány olyan tippet, amelyek segítségével könnyebben mehet majd az első randi a kiszemelteddel!

#halál
2015.03.05.

Gondolatok a halálról... Normális ez?

"Nem vagyok öngyilkos típus, és soha nem vágytam a halálomra, de előfordul néha, hogy arra gondolok, milyen lenne, ha meghalnék, és néha látom magam előtt, ahogy ezt mások megtudják." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#szülő
2015.03.03.

A szüleim nem engednek sehova

"15 éves vagyok, és a szüleim nem akarnak sehova elengedni, nem engednek meg semmit. Ha leülök velük beszélgetni, abból mindig veszekedés lesz, mert úgyis nekik van igazuk. "Olyan" témákról sem lehet velük beszélgetni, mert máris mélyen belemerülnek és túl sokat akarnak megtudni a magánéletemről. Mit tegyek?" Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#fogászat fóbia
2015.03.01.

Fogászat-fóbia: hogyan győzd le?

Fogászati eszközök hangos csörömpölése, steril (de baljósnak is mondható) zöld maszk alól kikukucskáló szempár, amit a nyálelszívó berendezés és a mini vízpalackhoz csatlakoztatott vízpermetezők követnek. Úgy hangzik, mint egy általános fogorvosi vizsgálat, ám az emberek 5%-a számára, akiknek fogászat fóbiájuk van, az elképzelhető legrosszabb élményt jelenti.