Lélek

#Lélek

1435 db cikk a témában

#tökéletes
2013.10.05.

Tiniként a modellvilágban

A legtöbb lány szeretne szép lenni, sokan szeretnének modellé válni és közülük sokan vágynak hírnévre, karrierre, csillogásra. Kinek ne tetszene, hogy szépen felöltöztessék, sminkeljék és csodálják szépségét?

#mostohaszülő
2013.09.28.

Tanácsok, ha Anyu/Apu újraházasodik

Szilvi egyszerűen tudta. Amikor édesapja elvitte őt kedvenc kávézójukba, amint mondta, „egy nagyon fontos beszélgetésre”, Szilvi ösztönei azt súgták, hogy apja újra megnősül. Szilvi apja megkérdezte, mit szólna hozzá, ha mostohaanyja lenne.

#szakítás
2013.09.22.

Barátság az exeddel?

Na, ez az a téma, amiről mindenkinek más a véleménye. Az idő megold mindent? Adunk néhány tanácsot, hogy eldöntsd, barátok legyetek-e később, és ha igen, akkor hogyan.

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#zaklatás
2013.09.17.

Mi az a bántalmazás?

Valami nem az igazi. Nem tetszik, ahogyan Veled bánnak, de nem tudod eldönteni, hogy ez most bántalmazás-e?

#stressz
2013.09.06.

10 stresszkezelési módszer

Hogyan birkózol meg manapság a stresszel? Ha lehangoltnak érzed magad, nem vagy egyedül. Sokakon akkora a nyomás a tanulás, a különórák, a nyelvvizsgára vagy érettségire való készülés miatt, hogy időnként teljesen fásultnak, depressziósnak érzik magukat.

#pszichiáter
2013.08.28.

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Mindenképpen olyan pályát szeretnék választani, amivel az embereken mentálisan tudom segíteni. Eddig arra gondoltam, hogy pszichológus leszek, de sokan összezavartak, úgyhogy most már nem tudom, hogy mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#függőség
2013.08.23.

Függőség: szabadulj meg tőle!

Sokan a „függő” szó hallatán azonnal egy alkoholistára, láncdohányosra vagy dohányosra gondolnak, akiknek valóban pusztító és rossz szokásaik, illetve ezekből kifolyólag „kemény” függőségeik vannak. Ám nem csak a cigarettától, az alkoholtól, vagy mondjuk a marihuánától lehet függővé válni, hanem hétköznapi dolgoktól is...

#szerelem
2013.08.22.

Megijeszt a szerelem?

Elhívni valakit első randira nem mindig jön természetesen... elvörösödsz, izzadni kezdesz és elcsuklik a hangod. De van pár alapvető dolog, amivel fejlesztheted az önbizalmad, és növelheted a sikeredet a szerelemben.

#sztár
2013.08.14.

Hírességek: példaképek és csalódások

Emlékszem, milyen nagy rajongója voltam egyik-másik filmsztárnak, aztán jött a bulvárhír, hogy mit tett. Drogozott? Karambolozott? Erőszakoskodott? Meghalt drogtúladagolásban? Ki? Az a sztár, akit én kedvelek? Ez elképzelhetetlen…

#elpirul
2013.08.04.

Ha elpirulok, kinevetnek?

Sok fiatal lány fél attól, hogy kedvezőtlen benyomást tesz a többiekre. Ez a bizonytalanság-érzés miatt pedig könnyen elpirulunk. Miért pirulnak el egyesek jobban, mint mások? Miért zavarja egyeseket, ha elpirulnak?

#pszichológus
2013.07.24.

Jogaink a pszichológusnál

Ha orvoshoz megyünk, mindannyian tudjuk, hogy mi vár ránk: köszön, elmondjuk a panaszainkat, esetleg megnéz valamit, majd receptre gyógyszert ír fel. De ha egy pszichológust keresünk fel, sajnos sok esetben nincs a kezünkben semmilyen forgatókönyv. Azt sem tudjuk, hogy pontosan mihez van jogunk.

#vitorlás
2013.07.22.

Föld körüli vitorlásversenyre készül egy hatvan éves magyar nő

Nem kis vállalkozásra készül Koczka Terézia: ő lehet az első magyar nő, aki körbevitorlázza a Földet – ráadásul mindezt hatvan évesen. SikNem kis vállalkozásra készül Koczka Terézia: ő lehet az első magyar nő, aki körbevitorlázza a Földet – ráadásul mindezt hatvan évesen. Sikeres a munkájában, szerető család veszi körül, közel két évvel ezelőtt mégis úgy döntött, hogy első magyar nőként részt vesz a Clipper Round the World földkörüli vitorlásversenyen.eres a munkájában, szerető család veszi körül, közel két évvel ezelőtt mégis úgy döntött, hogy első magyar nőként részt vesz a Clipper Round the World földkörüli vitorlásversenyen.

#barát
2013.07.17.

Segíts a barátodnak, ha szüksége van rád!

Látszólag könnyű barátnak lenni, vagyis amikor boldog vagy, és élvezed az életet, akkor minden rendben van, ám amint valamiféle probléma adódik, egyből elzárkózunk a segítségnyújtástól, és ott hagyjuk „barátunkat” nyakig a pácban.

#internet
2013.07.03.

Facebook – A te profilod mennyit sejtet?

A közösségi oldalak – mint például a Facebook és a MySpace – rendkívül népszerűek a tinik körében. Gondolnád, hogy a népszerűség kockázatokat is rejt magában?