Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#férfivá válás
2017.10.29.

A fiúk és a férfivá válás nyomása

Az, hogy a férfiak bebizonyítsák férfiasságukat már a történelem előtti időszakokban is jellemző szokás volt! Gondoljunk csak bele! Már a barlanglakók is mind a legokosabb, a leggyorsabb, vagy a legerősebb akart lenni. Hogy is csinálták ezt? Rámenősek voltak, megpróbáltak másokat félreállítani a harcban, kockázatot vállaltak… és a sort naphosszat folytathatnám.

#csók
2017.10.12.

7 lányos dolog, ami idegesíti a fiúkat

Számos tulajdonság, szokás vagy reakció van, amit a fiúk nehezen tudnak elviselni, ha a barátnőjükről van szó. Ha a srác oda is van érted, vannak dolgok, amikhez még neki is szüksége lehet minden türelmére.

#higgadt
2017.09.30.

Higgadtabb, nyugodtabb szeretnék lenni!

Kedves doktornő, szakértő! Velem az van, hogy a koromnál talán kicsit túlértem. Ezalatt azt értem, hogy teljesen, agyilag és lelkileg másképp kezelem a dolgokat, mint velem egykorú társaim. Ez nem zavar, csak néha emiatt nyomás nehezedik rám, és nem tudom, hogyan legyek lazább.

#kreatív
2017.09.06.

25 dolog, amit a kreatív emberek máshogy csinálnak

Habár legtöbbünk úgy gondolja, a kreatív emberek művészlelkűek, bizony a kreativitás mindnyájunkban ott szunnyad. Még a legegyenesebben, leglogikusabban gondolkodókban is. Mindenesetre néhány emberben jobban fejlődött ez a kreatív oldal, és ők tudják hogyan ragadják meg és fejezzék ki inspiráló gondolataikat.

#önbizalom
2017.09.04.

Nem találom magam, semmi önbizalmam, mit csináljak?

16 éves vagyok. Az a gondom, hogy nincs elég önbizalmam, azt hiszem. A környezetemben mindenki jó valamiben, a barátaim és ismerőseim is megtalálták már önmagukat, vagy a sportban vagy valami másban, de én meg nem csinálok semmit.

#iskola
2017.08.24.

Aggódsz az iskolakezdés miatt?

Az egész előző tanév egy merő stressz volt számodra, és máris itt van a következő? Tedd félre a stresszt, nem éri meg! Nézz szembe a régi félelmeiddel!

#beilleszkedés
2017.08.04.

Nem tudod elengedni magad társaságban?

Egyre több fiatal számára probléma, hogy úgy érzi, nem tud beilleszkedni a társaságba, nem érzi jól magát csak néhány erősebb feles után. Tényleg ez lenne az egyetlen megoldás? Azért fogadjanak el, mert annyira piás vagy, hogy már gátlástalanul megteszel bármit?

#kamaszkor
2017.07.29.

Merre tovább? Útravaló a kamaszkorhoz

A kamaszkor ott kezdődik, hogy nem érted, hogyan lehet ilyen értetlen és maradi szülőknek ilyen tökéletes gyerekük, mint te. Ilyenkor a kamasz érzi, hogy le kell válnia a szüleiről, önállósulni akar, de ez egyben frusztrációt is okoz a lelkében. Hiszen minden változás fájdalommal jár.

#izgalom
2017.07.28.

Beteges izgalom fellépés előtt - A szakértő segít

"6 éve hegedülök már, azt mondják, tehetséges vagyok... De ha játszanom kell, akár otthon, akár fellépésen, betegesen izgulok. Remeg a kezem, a lábam... Mért van ez? Mit lehetne ellene tenni? Szedjek nyugtatót?"

#életcél
2017.07.21.

Bumeráng: amit adsz, azt kapod vissza

Szia! Látod, olyan szimpatikus vagy nekem, hogy mindig ideülök melléd. Hogy vagy? Éppen az élet értelmén gondolkodtál? És mire jutottál? Magad se tudod? Én is kérdezhetek valamit? Mit szeretnél elérni az életben? Mi az életcélod?

#bejelentés
2017.07.12.

Mire számíts, mikor elmondod a szüleidnek, hogy meleg vagy?

Ha közlöd a szüleiddel, hogy meleg vagy, nincs könnyű dolgod sem neked, sem nekik. Ezért fontos, hogy a hír bejelentését olyankorra időzítsd, mikor nyugodt a hangulat és megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a dolog megbeszéléséhez.

Honnan tudhatom, hogy szerelmes vagyok?
#szerelem
2017.07.08.

Honnan tudhatom, hogy szerelmes vagyok?

Erre a kérdésre válaszolni nem is olyan egyszerű, mint azt az első pillanatban gondolnánk. Ez ugyanis rengeteg további kérdést vet föl.

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?

Hogyan barátkozz, ha nincs túl sok önbizalmad?
#barát
2017.06.15.

Hogyan barátkozz, ha nincs túl sok önbizalmad?

Kedves Szakértő! Nem tudok közeledni az emberekhez, egyszerűen nem tudok barátkozni! Mivel nem vagyok teljesen egészséges (az önbizalomhiány miatt), akkor miért is akarnának velem a pozitív emberek barátkozni? Félek, hogy sohasem tudok majd rendes barátokat találni a félelmeim miatt, illetve, hogy a hiányosságaimat nem tudom előttük elrejteni. Hogyan tudnék ezen változtatni?

#anya
2017.06.15.

Legyél olyan, mint anyukád!

Amikor kicsi gyerek voltál, akkor mindenben osztoztál anyukáddal, megvolt a közös hang köztetek. Mostanság azonban egyre több dolgot szeretnél megtartani magadnak? Olyan kérdéseid vannak, amelyekre úgy véled, hogy nem tudja a választ, és már nem érzed úgy, hogy annyira hasonlítanál rá, mint ezelőtt? Pedig közelebb álltok egymáshoz, mint hinnéd, és nincs olyan dolog, amiről ne tudnátok kettesben beszélni.