Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#hangulat
2016.04.14.

Mi az a bipoláris zavar?

Mi a közös Juhász Gyulában, Ernest Hemingway-ben és Vincent van Gogh-ban? Mindegyikük bipoláris zavarban szenvedett. Mi az a bipolaritás? Miért van az, hogy egyik pillanatban a depressziós ember kifejezetten jól érzi magát, boldog, aztán pedig a mélységbe zuhan a hangulata?

#relaxál
2016.04.09.

Relaxálj! Gyakorlatsor a feszültség csökkentéséért

Készülj fel, találj egy csendes helyet, ahol egyedül lehetsz! Tedd ki az ajtóra a „Ne zavarjanak” táblát! Rendezd el úgy a szobát, hogy a legjobban érezd magad benne! Akár be is sötétíthetsz. Tegyél fel lágy zenét. Gyújts meg néhány füstölőt. Most kezdj el lassan lélegezni … lélegezz … lélegezz!

#értékesség
2016.04.08.

Valaki mondja meg, hogy mennyit érek!

Mindannyian feltesszük a kérdést magunknak: mennyit is érek valójában? Képzeljük el, hogy erről a kérdésről különböző emberek véleményét szeretnénk megtudni. Vajon ők mi alapján határoznák meg értékünket? Jánosi Ferenc gondolatai.

#pánik
2016.04.02.

Mi minden állhat a pánikbetegség hátterében?

Számos tényező növelheti a pánikbetegség kialakulásának kockázatát. A leggyakoribb rizikófaktorok közé sorolhatjuk egy személy nemét, korát, kórtörténetét és családi környezetét.

#depresszió
2016.02.17.

A hangulatjavító bogyókról

Az antidepresszánsok és a szorongásoldók használata egyre elterjedtebb. Annyira sietünk, annyira hajszoljuk a boldogságot, hogy egyre többen ezektől a szerektől várják a megkönnyebbülést. Vannak ugyan olyan klinikai esetek, amikor a használatuk elkerülhetetlen, ám sokszor a pszichés támogatás mélyrehatóbban segíthet.

#lelki egészség
2016.01.26.

Hogy áll a lelki üzemagyagtartályod?

Szeretném, ha elképzelnéd önmagadat, mintha egy autó lennél. Látnád magad előtt azt az autót, amelyik legjobban hasonlít a személyiségedre. Nézzük meg ezen a különleges példán keresztül, hogy miként is tekintesz önmagadra!

#depresszió
2016.01.02.

Lehangoltság, levertség gyötör?

A depresszió a hangulatzavar legsúlyosabb formája, ahol a kórosan lehangolt és érthetetlenül feldobott időszakok váltják egymást. Ezek a hangulatingadozások nemcsak a beteget, hanem annak családját is megterhelik lelkileg.

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?

#énkép
2015.12.10.

Az önkép blues

Kövér vagyok? Fúj, a combjaim undorítóak! Azon gondolkodom, hogy belevágok egy diétába még ma. Sajnos rengeteg lánytól hallhatjuk ezeket.

#önbizalom
2015.12.07.

Önbizalom és testi adottságok - A szakértő válaszol

Tisztelt szakértő! Az a problémám, hogy igen alacsony az önértékelésem. Túl ducinak látom magam, amikor a tükörbe nézek. Szeretnék szexi ruhákat hordani és jól érezni magamat a bőrömben. Mit tehetnék ezért?

#harry potter
2015.11.24.

Mi mindenre tanít meg minket Harry Potter?

Gyerekek és felnőttek millióit bűvölte el Harry Potter világa, ami máig töretlen sikernek örvend. Itt az ideje, hogy a rajongók egy kicsit más szemszögből is nézzék a történetet és szintén itt az ideje, hogy az ellenzők is meglássák a mese bűvöletében rejlő csodákat. Milyen segítséggel szolgálhat nekünk a hétköznapi életben ez a hihetetlen történet? A pszichológus véleménye.

#halogatás
2015.10.21.

Ha nincs kedved semmihez: a halogatás

Elöntenek a teendők, de te rá se tudod magad venni, hogy nekiállj? Inkább a facebookot nézed meg egymás után többször, még akkor is, ha nincs is új bejegyzés? Aztán már el is telt a nap, a hét és te még mindig a kezdeteknél tartasz.

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#kitűzött célok
2015.08.07.

Hogyan érd el céljaidat?

Mindenkinek vannak céljai. Mik a tieid? Le szeretnél adni 6 kilót? Visszanyerni az alakodat? Helytállni a suliban? Keresni egy kis zsebpénzt? Íme, szakértők által ajánlott stratégiák a céljaid felállításához, és ahhoz, hogy el is tudd érni őket.