Lélek, önbizalom

#Lélek #önbizalom

353 db cikk a témában

#kritika
2014.09.07.

Kritizáltak és lelombozott? Segítünk!

Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?

#pszichológus
2014.09.03.

Pszichológus az iskolában

Szerencsére már egyre több iskolában elérhető az iskolapszichológus. Miben kérheted a segítségét?

#beszéd
2014.09.01.

Kommunikációs játszmák

Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.

#szingli
2014.08.30.

Rossz szinglinek lenni?

Néha olyan érzés, mintha mindenhol párok lennének, és egyfajta nyomás nehezedne ránk, hogy kapcsolatban legyünk.

#önbizalom
2014.08.22.

Barátkozz meg - önmagaddal

Önbizalom, önbecsülés, egészséges önkritika, reális önértékelés: olyan témák, melyekről szükséges beszélni.

#lopás
2014.07.30.

A lopás következményei

A lopáskor átélt izgalom vagy annak a bebizonyítása, „hogy elég bátor és ravasz vagyok ehhez”, a többiek kérlelése és még megannyi dolog hozhat olyan helyzetbe, hogy megfontolod a lopás lehetőségét. A lopás azonban bűncselekmény. Lássunk néhány okot, amiért megéri elkerülni ezt a helyzetet!

#Arnold Schwarzenegger
2014.07.09.

Arnold Schwarzenegger tanácsai

A Terminátor filmes legendává vált alakja nem csupán színész, hanem igen elismert testépítő, üzletember és az utóbbi években politikus. Milyen tanácsokat adhat Arnold Schwarzenegger, aminek a segítségével egy Közép-Európából induló fiatal sikeres lehet Amerikában?

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?
#magas
2014.06.24.

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?

Már régóta tetszik egy lány az osztályból, de rád se hederít? Az a szép lány a reggeli buszról azt se tudja, hogy létezel? Összeszedtük, mit kell tenned ahhoz, hogy felhívd a választottad figyelmét magadra, és pozitív benyomást kelts.

#magas
2014.06.16.

Magasabb vagyok a barátomnál

Kedves Alice! Van egy barátom, akit nagyon szeretek, de mindenki cukkol amiatt, hogy 10 cm-rel alacsonyabb nálam. Tudom, hogy nem kellene emiatt aggódnom, de zavar, hogy a többiek nem képesek elfogadni a tényt, hogy olyannal járok, aki alacsonyabb nálam.

#önérvényesítés
2014.04.21.

Hogyan érvényesítsd az akaratodat?

Az önérvényesítés képessége, más néven az asszertivitás nem jelent más, mint hogy érvényesíted a saját akaratodat úgy, hogy társad érdekeit is figyelembe veszed. Képes vagy arra, hogy megőrizd nyugalmadat és konfliktushelyzetben önmagad légy? Lássunk néhány tanácsot arra, hogy hogyan legyünk asszertívak!

#depresszió
2014.04.01.

Depresszió: ha a szülőkkel való beszélgetés nem segít

Nemrég beszélgettél a szüleiddel a depresszióról, részletesen elmesélted nekik, hogy mit érzel, mi bánt, mi okoz problémát, mégsem érzed, hogy javulna az állapotod? Mit kell tenned, ha a szüleid nem tudnak segíteni a gyógyulásban?

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.

#családterápia
2014.03.12.

Mi az a családterápia?

A különböző terápiák és tanácsadások egyre elterjedtebbé válnak: egyéni terápia, csoportos önismeret, pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív terápia, autogéntréning és még folytathatnánk a felsorolást. Mi a családterápia? Miben különbözik más módszerektől?

#pszichológia
2014.03.04.

Világjáró pszichológus: Mi a baj a magyarokkal?

Mi, magyarok hajlamosak vagyunk magunkat, a helyzetünket, a jövőnket, az egész életünket sokkal rosszabb színben látni, mint ami a valóság. Hogyan lehetséges az, hogy míg több kontinens lakosságánál jobban élünk, az optimizmust tekintve a lista végén foglalunk helyet? Vélemények és tapasztalataok a magyarokról egy világlátott pszichológustól.