Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#nem
2018.10.18.

A makacs viselkedés csapdája

Biztosan van olyan ismerősöd, akivel egyszerűen nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha az övé az utolsó szó, és ha egyet is ért valakivel, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „Igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan lehet okosan nemet mondani?

#fiú
2018.09.22.

Fiú létemre állandóan elsírom magam

"13 éves fiú vagyok, az a gondom, hogy ha szemembe mondják az igazságot (amit általában elismerek), vagy ha kigúnyolnak, veszekednek velem, netán kiröhögnek, akkor egész könnyen elkezdek sírni. Ez engem nagyon zavar." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.

#párkapcsolat
2018.09.07.

Hogyan fogadd el a barátod barátait?

Eljött a nagy pillanat… találkozol a híres barátokkal. Ideges vagy? Ne legyél! Az alábbiakban 15 tuti tippről olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy elnyerd a tetszésüket, illetve a bizalmukat.

#jelenlét
2018.07.26.

Jelenlét vagy meditáció?

Biztosan hallottad már ezt a két fogalmat, úgy gondoltam, írok róluk, hogy érzékelhesd a kettő közti különbséget.

#lelki segély
2018.02.12.

Lelki gondok? Ők segíthetnek!

Lelki gondok kínoznak? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hogyan érheted el a legközelebbi lelkisegély-szolgálatot!

#kényszer
2018.01.22.

Mr. Monk, a kényszer iskolapéldája

Ismét egy sorozat, ami azáltal lett vicces és érdekes, hogy központi figurája pszichés problémákkal küzd: a nyomozó kényszer és felsorolhatatlanul sok fóbia mellett próbálja felderíteni a bűnügyeket.

#női testbe zárt férfi lélek
2018.01.11.

Női testbe zárt férfi lélek

Nagyon összetett témáról van szó, főleg egy kívülálló nézőpontján keresztül szemlélve. Mindenfélének titulálnak egy olyan személyt, aki nőnek született, de nem érzi annak magát - vagy éppen fordítva. A legtöbb megnevezés sértő, és kirekesztő, pedig ő is ember. Elmesélek egy igaz történetet.

#félénkség
2017.12.04.

Így küzdheted le bénító félénkségedet

Van, aki könnyen veszi az új helyzeteket, lazán teremt kapcsolatokat, veti magát bele egy társalgás közepébe. Mások nehezen oldódnak, így távolságtartónak gondolják őket, pedig a félénkség mögött gyakran meleg szív, sziporkázó elme lapul. Íme néhány jó tanács arra, hogyan küzdd le a félénkséged.

#dr house
2017.10.25.

Dr. House - Ártalmas az egészségre?

A Dr. House, Grace Klinika, vagy a Vészhelyzet mind népszerű orvosi drámák, ám rendszeres nézésük akár még ártalmas is lehet rád.

#csók
2017.10.12.

7 lányos dolog, ami idegesíti a fiúkat

Számos tulajdonság, szokás vagy reakció van, amit a fiúk nehezen tudnak elviselni, ha a barátnőjükről van szó. Ha a srác oda is van érted, vannak dolgok, amikhez még neki is szüksége lehet minden türelmére.

#higgadt
2017.09.30.

Higgadtabb, nyugodtabb szeretnék lenni!

Kedves doktornő, szakértő! Velem az van, hogy a koromnál talán kicsit túlértem. Ezalatt azt értem, hogy teljesen, agyilag és lelkileg másképp kezelem a dolgokat, mint velem egykorú társaim. Ez nem zavar, csak néha emiatt nyomás nehezedik rám, és nem tudom, hogyan legyek lazább.

#önbizalom
2017.09.04.

Nem találom magam, semmi önbizalmam, mit csináljak?

16 éves vagyok. Az a gondom, hogy nincs elég önbizalmam, azt hiszem. A környezetemben mindenki jó valamiben, a barátaim és ismerőseim is megtalálták már önmagukat, vagy a sportban vagy valami másban, de én meg nem csinálok semmit.

#iskola
2017.08.24.

Aggódsz az iskolakezdés miatt?

Az egész előző tanév egy merő stressz volt számodra, és máris itt van a következő? Tedd félre a stresszt, nem éri meg! Nézz szembe a régi félelmeiddel!