Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#önértékelés
2017.08.22.

Néhány tanács a beilleszkedéshez

Nem találod a helyed? Mindenki könnyen elvegyül a társaságban körülötted, te pedig egyedül érzed magad? Ha megfogadod tanácsainkat, élhetőbbé válnak a hétköznapjaid, és a kapcsolatod a környezeteddel kiegyensúlyozott lehet.

#csúfolódás
2017.08.18.

Csúfolódás, a lélek mérge

Egyre több tinédzser fekszik a kés alá, mert nem bírják tovább elviselni a folytonos iskolai csúfolódást. Vajon megoldja a problémát, ha az orruk kisebb lesz vagy a fülük nem áll szét? Hogyan segíthetünk rajtuk?

#depresszió
2017.08.16.

9 mondat, amit sose mondj egy depressziósnak

Az emberek gyakran feltételezik, hogy egy kedves megjegyzés vagy néhány szó, ami egy rossz napon felvidít bennünket, ugyanúgy segít a depresszióban szenvedőknek is. Ez azonban nem ilyen egyszerű.

#visszautasítás
2017.08.07.

A visszautasítástól való félelem: mihez kezdj vele?

Nem minden szerelem valósul meg. Hiszen te is tetszel olyanoknak, akik neked nem. Hogy mi ilyenkor a teendő? Hát, finoman közölni vele, hogy ne reménykedjen! Semmiképpen ne űzz gúnyt belőle, és ne nevesd ki! Neked se esne jól, ha valaki így viselkedne veled.

#vagdosás
2017.07.16.

Vagdosás és pánikroham - A szakértő válaszol

Hetek óta nem alszom, olyan kimerült vagyok, hogy már a fejem is állandóan fáj és sűrűn tör rám pánikroham. Egyre többet vagdosom magam. Rájöttem, hogy segítséget kell kérnem, kaptam is terápiás időpontot, de félek hogy meg fogok futamodni. - Válogatás a Szakértő válaszol rovatunk kérdéseiből.

#bejelentés
2017.07.12.

Mire számíts, mikor elmondod a szüleidnek, hogy meleg vagy?

Ha közlöd a szüleiddel, hogy meleg vagy, nincs könnyű dolgod sem neked, sem nekik. Ezért fontos, hogy a hír bejelentését olyankorra időzítsd, mikor nyugodt a hangulat és megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a dolog megbeszéléséhez.

#randi
2017.06.24.

Hogyan kerülj közelebb a kiszemelt lányhoz?

Ha nem tudod, hogyan hívj el egy lányt randizni, ne ess kétségbe! Minden srác érzett már így legalább egyszer az életében. Időbe telik, mire elsajátítod a randira hívás művészetét. Mindenkinek el kell kezdenie valahol, nem igaz?

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?

#önéletrajz
2017.06.07.

Önéletrajz: segítünk megírni!

Egy összefoglaló írás rólad nagyon sokat segíthet, ha munkát keresel. De nehéz lehet összehozni, ha még csak egy kevés tapasztalatod van, vagy ha egyáltalán nincs is. Most megmutatjuk, hogy mit is kell tartalmaznia az önéletrajzodnak.

Az önvagdosás és az önbántalmazás okai
#vagdosás
2017.05.31.

Az önvagdosás és az önbántalmazás okai

A barátom vagdossa magát, és egy időben én is hasonlóképp cselekedtem. Én már túljutottam rajta, mert rájöttem, hogy ez egyáltalán nem segít megoldani a problémákat. Azonban hiába próbáltam segítséget kérni a felnőttektől, a legtöbbjük még csak nem is hallott erről a jelenségről...

#nomofóbia
2017.05.27.

Rosszul vagy a mobilod nélkül? A nomofóbia tünetei

A nomofóbia egy viszonylag új keletű betegség. Elnevezése a „no mobil phobia” kifejezésből származik, és ebből már sejthető is, hogy milyen problémáról van szó. A nomofóbiások rettegnek, hogy elveszíthetik a mobiljukat, és esetleg készülék nélkül kell létezniük. Szorongást vált ki belőlük az is, ha az adott helyszínen nincs megfelelő térerő, illetve ha lemerül a telefonjuk akkumulátora.

#stressz
2017.05.10.

Meglepő tippek a stressz csökkentésére

Amikor a stressz teljesen a hatalmába kerít, és megszólalni is alig tudsz, jól jöhet, ha van pár biztos módszered, ami segít lenyugodni. Íme, néhány meglepő, de hatásos stresszoldó módszer, amik segíthetnek.

#unalom
2017.04.17.

Unalom helyett érezd jól magad!

Megrekedtél? Unalmasnak és érdektelennek tűnik az életed? Egyedül ülsz a szobádban, és bambán nézel magad elé? Bekapcsolod a TV-t, és egyetlen egy csatorna sem köt le igazán? Segítünk kitörni ebből a körből!