Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#depresszió
2016.02.17.

A hangulatjavító bogyókról

Az antidepresszánsok és a szorongásoldók használata egyre elterjedtebb. Annyira sietünk, annyira hajszoljuk a boldogságot, hogy egyre többen ezektől a szerektől várják a megkönnyebbülést. Vannak ugyan olyan klinikai esetek, amikor a használatuk elkerülhetetlen, ám sokszor a pszichés támogatás mélyrehatóbban segíthet.

Tippek stressz ellen: 7 módszer, amivel lenyugodhatsz
#stressz
2016.01.19.

Tippek stressz ellen: 7 módszer, amivel lenyugodhatsz

Úgy tűnik, hogy az életed gyorsabban zajlik, mint valaha? Nyomást gyakorol rád az iskola, a határidők, a család, a tested? Mindezek mellett a soha el nem múló telefon pittyegés jelzi, hogy jött egy új email vagy egy üzenet...Ismered ezt az érzést?

#depresszió
2016.01.02.

Lehangoltság, levertség gyötör?

A depresszió a hangulatzavar legsúlyosabb formája, ahol a kórosan lehangolt és érthetetlenül feldobott időszakok váltják egymást. Ezek a hangulatingadozások nemcsak a beteget, hanem annak családját is megterhelik lelkileg.

#fogyókúra
2016.01.01.

Miért nem szeretjük az újévi fogadalmakat?

Szilveszter és az újévi fogadalmak. Minden év elején megfogadunk valamit, azután persze nem lesz belőle semmi. Ezért aztán már nem is szeretünk fogadalmakat tenni. Mert „úgyis belebukunk”, mert „úgysem sikerülhet”. Igazunk van, ha így gondolkodunk?

#karácsony
2015.12.26.

Hogyan éld túl az ünnepeket, ha érzelmileg padlón vagy?

Egyesek számára az ünnepek vidámak lehetnek, tele bulikkal, fényekkel, és ajándékokkal. De sokan vannak olyanok is, akiknél az ünnepek fájó érzéseket keltenek, magányosnak érzik magukat, szomorúak vagy depressziósak.

#énkép
2015.12.10.

Az önkép blues

Kövér vagyok? Fúj, a combjaim undorítóak! Azon gondolkodom, hogy belevágok egy diétába még ma. Sajnos rengeteg lánytól hallhatjuk ezeket.

#álom
2015.11.29.

Mit jelentenek ezek az álmok? - A szakértő válaszol

"Mit jelent az,ha azt álmodjuk, hogy eltörik a szemüvegünk? Ez az egyik visszatérő álmom. A másik pedig, hogy azzal a fiúval levelezek álmomban, aki nagyon tetszik nekem." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatából.

#elpirulás
2015.11.07.

Elpirulás - Lehet, hogy szociális fóbiám van?

14 éves vagyok, és szerintem szociális fóbiám van. Most kerültem középiskolába, és sokan csúfolnak amiatt, hogy szinte mindenen elvörösödöm. - A szakértő válaszol.

#nyílvános vécé
2015.10.14.

Paruresis: amikor félsz nyilvános vécékben pisilni

A félelem e fajtája nem ismeretlen a tudomány számára: paruresis néven vonult be az orvosi fogalomtárba. Egy felmérés szerint csak az Egyesült Államokban mintegy másfél millió ember retteg a nyilvános vécékben történő pisilésnek még csak a gondolatától is, s közel 15 millió embernek okoz szorongást, ha mégis rákényszerül a közvécé használatára.

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#stressz
2015.09.28.

5 meglepően hatékony tipp a stressz kezelésére

A modern világban számtalan, hosszútávon ható érzelmi és pszichológiai stressz ér bennünket - pénzügyi gondok, munkahelyi, iskolai és családi követelmények -, amik miatt folyamatosan készenlétben kell lennünk, stresszelünk. Íme, 5 meglepő, ám igen hatékony módszer a feszültség enyhítésére!

#stressz
2015.06.14.

Egyszerű stresszkezelő praktikák

Stresszes vagy az iskolai vagy az otthoni dolgok miatt? Számtalan egyszerű dolgot megtehetsz annak érdekében, hogy csökkentsd a feszültséget.

#önbizalom
2015.06.04.

Rettenetesen nagy önbizalomhiányom van...

Azt mondogatom magamnak, hogy én vagyok a legcsúnyább lány, pedig mindenki azt mondja, hogy szép vagyok, de nem hiszem el. És azt is, hogy nagyon buta vagyok, pedig kitűnő tanuló vagyok: színötös, de akkor is ezt érzem. Ráadásul egyedül érzem magam, pedig nagyon sok barátom van, köztük olyanok is, akikben teljesen megbízom.

#zene
2015.06.03.

Hogyan befolyásolja hangulatunkat a zene?

A zene hallatán nem csak csak táncolni vagy énekelni lehet, hanem arra is jó, hogy nagy mértékben befolyásolja az ember hangulatát. Kutatások bizonyítják, hogy a megfelelően kiválasztott zene enyhíti a depresszió tüneteit, és csökkenti a lelki fájdalmakat.