Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#testbeszéd
2014.11.21.

Testbeszéd: a lelked tükre

Az emberi kommunikáció nagyobb hányadát a testbeszéd teszi ki. Ahogyan állsz, ahogyan a lábaidat keresztbefonod, a fejtartásod, a kézmozdulataid, a mosolyod - üzenet a külvilág számára. Most következő cikksorozatunkban sorra vesszük a legalapvetőbb metakommunikációs jeleket.

#osztálytárs
2014.11.09.

Világjáró pszichológus: ismerkedési szokások a világban

Itthon és más, modern társadalmakban, a fiatalokat foglalkoztató szinte legfontosabb téma az ismerkedés. Tetszem-e neki, hogyan szólítsam meg, miről beszélgessünk, és más, hasonló kérdések várnak megválaszolásra.

#halál
2014.11.01.

Hogyan éld túl a szülő elvesztését?

Hidd el, tudom milyen az, ha mélyponton vagy, főleg ha az anyukádat, apukádat vagy közeli hozzátartozódat vesztetted el, és az ismerőseid úgy próbálnak segíteni, hogy megmondják, mit olvass, egyél, hogyan tereld el a gondolatodat futással, jógázással vagy meditációval, és hogy kivel beszélgess. Te meg csak ezt gondolod: ,,Igen persze. Jelenleg ezek közül semmi sem érdekel. Csak hagyj az ágyamban feküdni egyedül, oltsd le a lámpát és csukd be az ajtót, ha kimész.”

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen
#csók
2014.10.26.

Hogyan beszélj egy sráccal, és érd el, hogy kedveljen

Szeretnéd tudni, hogy hogyan beszélj úgy egy sráccal, hogy megkedveljen? Sok lánynak okoz fejtörést, hogy egy beszélgetés során miről is társalogjon egy sráccal. Pedig ha azt akarod, hogy megkedveljen, akkor többről van szó, mint egyszerű szavakról.

#randi
2014.10.22.

Hogyan verd ki őt a fejedből?

Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.

#randi
2014.10.20.

7 kérdés, ha a szakítást fontolgatod

Egy szakítás a legtöbb esetben a kapcsolat visszafordíthatatlan végét jelenti - ezért is fontos, hogy feltegyél magadnak néhány fontos kérdést, mielőtt szakítasz.

#tanul
2014.10.07.

Tüntesd el a zsúfoltságot az életedből!

Ha tényleg meg akarod szüntetni az életedben a zsúfoltságot, érdemes néhány tanácsot megfogadnod. Könnyen megtanulhatod, hogyan szabadulj meg mindattól a zűrzavartól, ami miatt nem tudod élvezni az életet. Kevesebb tárgy birtokában kevesebb dolgot kell majd megtisztítanod vagy elrendezned, és több pénzed is marad, ha nem veszel olyan dolgokat, amikre nincs is szükséged.

#erőszak
2014.09.13.

Hogyan lehet feldolgozni egy nemi erőszakot?

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#barát
2014.09.09.

Hogyan szerezz új barátokat?

Ha új városba költöztél vagy új iskolába kerültél, vagy csak új emberekkel szeretnél megismerkedni - mindenképp érdemes elsajátítanod a barátkozás tudományát.

#kritika
2014.09.07.

Kritizáltak és lelombozott? Segítünk!

Olyan könnyen kritizálják egymást az emberek. Csakhogy a kritika egy része nem építő jellegű, és ez az önbizalmat könnyen lerombolhatja. De nem mindenkire hat negatívan a kritika! Hogyan csinálják?

#pszichológus
2014.09.03.

Pszichológus az iskolában

Szerencsére már egyre több iskolában elérhető az iskolapszichológus. Miben kérheted a segítségét?

#beszéd
2014.09.01.

Kommunikációs játszmák

Észrevetted, hogy mindenki egy kicsit másképp reagál konfliktushelyzetben? Van, aki meghunyászkodik, mások nekiállnak veszekedni vagy vádaskodni. Mi a céljuk ezzel? És milyen más játszmát játszunk még? Virginia Satir négy kommunikációs stílust írt le, amit megfigyelt családokban. Most ezeket mutatjuk be.

#szingli
2014.08.30.

Rossz szinglinek lenni?

Néha olyan érzés, mintha mindenhol párok lennének, és egyfajta nyomás nehezedne ránk, hogy kapcsolatban legyünk.

#önbizalom
2014.08.22.

Barátkozz meg - önmagaddal

Önbizalom, önbecsülés, egészséges önkritika, reális önértékelés: olyan témák, melyekről szükséges beszélni.