Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#lopás
2014.07.30.

A lopás következményei

A lopáskor átélt izgalom vagy annak a bebizonyítása, „hogy elég bátor és ravasz vagyok ehhez”, a többiek kérlelése és még megannyi dolog hozhat olyan helyzetbe, hogy megfontolod a lopás lehetőségét. A lopás azonban bűncselekmény. Lássunk néhány okot, amiért megéri elkerülni ezt a helyzetet!

#lövöldözős játék
2014.07.10.

Veszélyesek-e a lövöldözős játékok?

Gyakorlatilag se szeri, se száma a piacon kapható számítógépes játékoknak, amik jó részében lőni kell, de legalábbis harcolni, pisztolyt felhúzni, célozni, és elsütni. De jó, ha tudjuk, hogy még ha elveink szerint soha nem is fognánk pisztolyt egy másik emberre, ha sokat ülünk a számítógép előtt zombikra vagy akármi másra vadászva, az éles fegyver is könnyebben elsülhet a kezünkben - állítják szakemberek.

#Arnold Schwarzenegger
2014.07.09.

Arnold Schwarzenegger tanácsai

A Terminátor filmes legendává vált alakja nem csupán színész, hanem igen elismert testépítő, üzletember és az utóbbi években politikus. Milyen tanácsokat adhat Arnold Schwarzenegger, aminek a segítségével egy Közép-Európából induló fiatal sikeres lehet Amerikában?

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?
#magas
2014.06.24.

Hogyan hívd fel magadra egy lány figyelmét?

Már régóta tetszik egy lány az osztályból, de rád se hederít? Az a szép lány a reggeli buszról azt se tudja, hogy létezel? Összeszedtük, mit kell tenned ahhoz, hogy felhívd a választottad figyelmét magadra, és pozitív benyomást kelts.

#szülő
2014.04.05.

Amikor neked kell gondoskodnod a szüleidről

Igazságtalannak érezheted, amikor tiniként neked kell gondoskodnod a szüleidről. Mindegy, hogy egy rövid lefolyású vírusról, egy törött végtagról, vagy egy hosszabb betegségről van szó, előfordulhat, hogy a szülők nem tudnak megcsinálni mindent egyedül, és neked kell segítened.

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.

#családterápia
2014.03.12.

Mi az a családterápia?

A különböző terápiák és tanácsadások egyre elterjedtebbé válnak: egyéni terápia, csoportos önismeret, pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív terápia, autogéntréning és még folytathatnánk a felsorolást. Mi a családterápia? Miben különbözik más módszerektől?

#családon belüli erőszak
2014.02.18.

Segítség, bántanak a felnőttek

A gyermekek és fiatalok fizikai és szóbeli bántalmazása törvénybe ütközik, csakúgy, mint az elhanyagolása. Sajnos ennek ellenére nap, mint nap találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a felnőttek kihasználják a testi erejüket. Mit tehetünk ilyen esetben?

#szorongás
2014.02.17.

5 mód a szorongás leküzdésére

Szinte mindenki megtapasztalta már azt a rossz érzést, ami idegességgel, feszültséggel és stresszel társulva rontja el mindennapjainkat, a szorongást. Itt van 5 módja annak, hogyan kezeljük a problémát.

#valentin-nap
2014.02.14.

Valentin-napi őrület

Február 14-éről eltérő vélemények alakultak ki: egyesek giccsesnek és haszontalannak tartják, mások alig várják már a közéledtét, és vannak, akik csak arra vágynak, hogy túl legyenek rajta.

#krízis
2014.02.02.

Hogyan dolgozhatjuk fel a krízist?

Egy szeretett személy elvesztése, katasztrófák, balesetek sajnos időnként megesnek. A krízisbe került ember valóságos érzelmi viharon megy keresztül. Lássuk a krízis szakaszait és megoldási módjait - tanácsolja a pszichológus.