Lélek, szorongás

#Lélek #szorongás

382 db cikk a témában

#méh
2014.01.31.

Ha valamelyik szülőd rákos: a rák kezelése

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire is kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk eme cikkében röviden elmagyarázzuk a különböző kezeléseket, azt, hogy hogyan is működnek, illetve kitérünk a mellékhatásokra is.

#betegség
2014.01.29.

Ha valamelyik szülőd rákos: a kezelés közben

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk ezen cikkében elmondjuk, mit érdemes tenned a rákos szülőd kezelése alatt vagy után, mikre kell odafigyelned és hogyan birkózhatsz meg az érzelmeiddel, hol kaphatsz választ a kérdéseidre.

#betegség
2014.01.25.

Ha valamelyik szülőd rákos: mit érezhet a szülő?

Ha tudod, hogy mit érezhet a szülőd, akkor neked is sokkal egyszerűbb és könnyebb kitalálnod, hogy mivel segíthetnél neki – vagy legalább megérteni, hogy mi mindenen megy keresztül. Valószínűleg meglep, hogy nagyon sok hasonló érzés kavarog mindkettőtökben.

#betegség
2014.01.24.

Ha valamelyik szülőd rákos: mit kell tudni a rákról?

Ha többet megtudsz a betegségről, segíteni fog, hogy jobban megértsd, min megy keresztül a beteg szülőd. Emellett ha többet tudsz a rákról és a kezelési módszerekről, az abban is segíthet, hogy kevésbé félj.

#változtat
2013.12.28.

Változtasd meg az életed!

Unod már, hogy úgy érzed, a „vesztesek” között vagy? Szeretnél változtatni rajta? Úgy érzed, hogy neked semmi sem sikerül? Hogyan irányíthatod sorsodat?

#család
2013.12.08.

Konfliktusok a családon belül: Szakértő Válaszol

Kedves Doktornő! Az én problémám ugyan nem olyan hatalmas, de mégiscsak jó lenne rá valamilyen megoldást taláni. Mások általában örülnek, hogy vége az iskolának, kitört a nyár, mindenki azt csinál, amit akar stb. De én ennek egyálatlán nem örülök.

#kutya
2013.11.23.

Minden ember hasonlít házi kedvencéhez

Te is észrevetted már, hogy vannak emberek, akik nagyon hasonlítanak a kedvencükhöz? Te kutyás vagy macskás embernek tartod magad? A válaszod elég sokat elárulhat a személyiségedről.

#skizofrén
2013.11.07.

Skizofrénia: tünetek és kezelés

A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egyes viselkedésbeli zavarokat mi okozhat. Íme, néhány tudnivaló a betegség okairól, a tünetekről, és a diagnosztizálásról.

Abuzív, agresszív viselkedés a párkapcsolatban
#randierőszak
2013.10.29.

Abuzív, agresszív viselkedés a párkapcsolatban

Erika nem tudta kiverni a fejéből a középiskolai barátját - még a ballagás után sem. Kísértette őt a rémálmaiban, még miután elköltözött és nevet változtatott is. Azt mondja, akkor is az önkényeskedés emlékével ébredt, amivel a fiúnak még az elméjébe is sikerült beférkőznie.

#siker
2013.10.27.

A család a tini siker kulcsa

Egy új tanulmány szerint azok a gyerekek, akiket csak az egyik szülőjük nevel, de stabil körülmények között, általában nagyobb sikereket érnek el, mint azok, akiket két szülő nevel, de instabil környezetben.

#önbizalom
2013.10.22.

Hogyan növeld az önbizalmadat?

Mindannyian emberek vagyunk, és vannak hibáink. Még ha a fizikai megjelenésed vagy szociális képességeid nem is olyanok, mint amilyeneket kívánsz, ez nem jelenti azt, hogy kevesebbet érsz, mint bárki más, vagy ne lehetne okod arra, hogy higgy magadban. Cikkünkben az önbizalom fejlesztéshez adunk tippeket.

#stressz
2013.09.06.

10 stresszkezelési módszer

Hogyan birkózol meg manapság a stresszel? Ha lehangoltnak érzed magad, nem vagy egyedül. Sokakon akkora a nyomás a tanulás, a különórák, a nyelvvizsgára vagy érettségire való készülés miatt, hogy időnként teljesen fásultnak, depressziósnak érzik magukat.

#pszichiáter
2013.08.28.

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

Mindenképpen olyan pályát szeretnék választani, amivel az embereken mentálisan tudom segíteni. Eddig arra gondoltam, hogy pszichológus leszek, de sokan összezavartak, úgyhogy most már nem tudom, hogy mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között." Válogatás a KamaszPanasz Szakértő válaszol rovatának kérdéseiből.