Mozgás, edzés

#Mozgás #edzés

129 db cikk a témában

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper
#hobbi
2023.10.07.

9 ok, amiért a súlyzó nélküli edzés is szuper

A fitnesz világában sokan alábecsülik a saját testsúllyal végzett edzést a súlyzós edzésekhez képest – mondván, hogy az csak a sérülésekből való felépüléskor hasznos. Ám sok elismert sportoló és kutató szerint a súlyzó nélküli edzés is igen hasznos, ha helyes a technikád.

5 apró változás az egészségedért
#egészség
2023.09.29.

5 apró változás az egészségedért

A változás nem olyan dolog, ami egy éjszaka alatt történik. Inkább rengeteg elszántság és komoly munka eredménye. Ha elhatároztad, hogy elkezdesz egy egészségesebb, boldogabb életet élni, akkor a legjobb helyen jársz! Tippjeink segítségével mindez egyszerűbb lesz. Kezdj el egészségesebben élni még ma!

Jóga, edzés a testnek és a léleknek
#jóga
2023.09.21.

Jóga, edzés a testnek és a léleknek

Külső szemlélőként azt is gondolhatnánk, hogy ez nem igazán mozgás, sokkal inkább lazítás és sok-sok légzés, semmi több. Ám akik rendszeresen űzik ezt a sportágat vagy inkább mozgásformát, sokszor éreznek izomlázat, izomfáradtságot edzés után. Vajon miért lehet?

Hogyan igyunk sportoláskor?
#ivás
2023.09.17.

Hogyan igyunk sportoláskor?

Már a közepes mértékű kiszáradás is rontja a teljesítményt és gyengíti a szervezet hőszabályzó képességét, ugyanakkor a túlzott folyadékbevitel is kellemetlen lehet sportoláskor, extrém mértékben akár veszélyes is.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt
#edzés
2023.09.07.

Edzés ugrálókötéllel: gyere formába 24 perc alatt

Manapság a retro edzésmódok a divatosak. A kettlebell és a hulla-hopp karika óta úgy néz ki, a régebbi gyakorlatok a trendik. Sajnos sokunkban már nincs meg az a képesség, ami régebben megvolt és szükséges lenne a következő gyakorlatokhoz.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?
#sport
2023.09.03.

Izomláz: hideg vagy meleg borogatást tegyünk rá?

Természetesen az izomlázat és az izomsérüléseket sosem tervezzük be előre. Azonban a testmozgás néha mégis testi fájdalmakkal járhat. Mindennél fontosabb, hogy tudd, hogyan kezeld a testedet, hogy minél gyorsabban meggyógyulj.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?
#mozgás
2023.08.26.

Hogyan kell elkezdeni a mozgást?

Hosszú kihagyás után úgy érzed, hogy ideje elkezdened újra mozogni? Ilyenkor leülsz, és azon gondolkodsz, mi hozza a leggyorsabb eredményt. Ennek következményeként elmész egy nagyon dinamikus aerobik órára, vagy nekiállsz lefutni a maratont, és két-három alkalom után rájössz: ezt mégsem bírod, és ismét abbahagyod az egészet.

Gerincedzés
#gerinc
2023.08.20.

Gerincedzés

Egyre több ember szenved gerincbántalmaktól, ezt többek között a kiegyensúlyozatlan izomzat okozza. A sok ülőmunka sem kedvez gerincünknek. Ne sajnáljunk hát tőle egy kis mozgást!

Az ideális edzőcipő kiválasztása
#edzőcipő
2023.08.11.

Az ideális edzőcipő kiválasztása

Szükséged van egy új futócipőre? Lecserélnéd a szétnyűtt edzőcipődet? Eldöntötted, hogy rendszeresen fogsz mozogni, ezért be kell szerezned egy sportcipőt? A nagy áruházak tele vannak több száz különböző márka és modell kínálatával. De melyik a legjobb számodra?

Amikor kóros a sportolás
#sport
2023.08.07.

Amikor kóros a sportolás

A mai világban minden azt sugallja, hogy sikereink záloga a jó megjelenés. Egyre-másra szaporodnak azon felmérések, melyek azt hangoztatják, hogy a jó megjelenés bizonyos előnyöket jelenthet a többiekkel szemben.

Jóga stresszoldáshoz
#jóga
2023.08.04.

Jóga stresszoldáshoz

Nem csak fizikai terhelésnek van kitéve az ember, hanem érzelmileg is sok stressz érhet a mindennapokban. Éppen ezért fontos, hogy megtaláljuk azt vagy azokat a módszereket, melyekkel sikerül leküzdeni a feszültséget. Jó példa erre a jógázás.

Mennyire vagy fitt?
#edzett
2023.07.30.

Mennyire vagy fitt?

Tudsz négy percig izzadás nélkül futni? Esetleg 120 kg-ot fekve nyomni? Mozdulatlanul lótuszülésben maradni? Három órán át megállás nélkül úszni? Nem? Aggodalomra semmi ok, mivel ezeknek semmi köze az igazi edzettséghez!

Teljesítménynövelés zenével
#sport
2023.07.20.

Teljesítménynövelés zenével

Ha sportolás közben zenét hallgatsz, nem csak remekül szórakozhatsz, hanem kitartásod is növelheted. Egyedül a zene megfelelő tempójára kell ügyelned! A jól megválasztott zenével alaposan felülmúlhatod eddigi sportteljesítményedet, mivel a zenei „kíséret” hatására a fizikai megterhelés és az azzal járó fáradtság kevésbé érződik.

A nyár 5 legjobb sportja
#nyár
2023.06.06.

A nyár 5 legjobb sportja

A nyári szórakozás nem csak a bulikról, a sütögetésről, és a rövid ruhákról szól. Nyáron lehetőségünk van arra is, hogy a szabadban, friss levegőn sportoljunk, ám a hatalmas forróságban figyelnünk kell a megfelelő hidratációra is.