Mozgás, fitnesz

#Mozgás #fitnesz

86 db cikk a témában

Milyen mozgásforma illik hozzád?
#sport
2023.02.19.

Milyen mozgásforma illik hozzád?

Ha még nem sportolsz valamit, vagy már nem szívesen űzöd jelenlegi mozgásformádat, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket. Segítünk megtalálni a hozzád leginkább illő sportot!

9 tévhit a fitnessről
#fitnesz
2023.02.11.

9 tévhit a fitnessről

Manapság rengeteg tényt hallhatunk a fitness titkairól, viszont semmiképpen se gondolnánk azt, hogy ezek nagy része fikció. Pedig a tények mást mutatnak!

A kevés mozgás álmatlanságot okozhat
#mozgás
2022.05.14.

A kevés mozgás álmatlanságot okozhat

A sportolás és az alvás egymást kölcsönösen támogató dolgok: a rendszeresen sportolók sokkal jobban alszanak, s általa javul általános közérzetük. Ezzel az eredménnyel zárult a Baseli Egyetem egyik kutatása.

#mozgásforma
2022.03.26.

Az 5 legnépszerűbb mozgásforma: jógától a crossfitig

A rendszeres testmozgás kiemelt szerepet játszik egészségünk megőrzésében, de legalább olyan fontos alakunk formálásában is. Ma már sportágak széles kínálatából válogathatunk és a mozgáshoz megfelelő ruházat kiválasztásában is egyre könnyebb a dolgunk. De melyek azok a mozgásformák, amiket egyre többen választanak, ha a mindennapi testmozgásról esik szó?

Tedd hatékonyabbá az edzést!
#edzés
2021.12.12.

Tedd hatékonyabbá az edzést!

A fogyáshoz nélkülözhetetlen a rendszeres mozgás. A séta vagy a pilates különösen jó kezdet lehet. Ám a legtöbben nem is sejtik, hogy mi minden rejlik a pozitív gondolkodásban, és az apró részletekben.

#mozgás
2021.10.11.

Hogyan mozogj hatékonyan?

A mozgás bármely formában hasznos a szervezet számára, a legtöbben mégis valamilyen célt szeretnének elérni a sportolás segítségével.

#fogyókúra
2021.06.29.

Fogyni szeretnél? Segítünk!

Elhatároztad, hogy megszabadulsz a felesleges kilóidtól? Összeszedtük a legfontosabb tanácsokat, amelyeket érdemes megfogadnod, ha szeretnéd átformálni a tested.

Mi is az a Zumba?
#zumba
2021.06.25.

Mi is az a Zumba?

A teremben pörgős zene, latin tánclépések, fergeteges bulihangulat, mosolygós arcok, csillogó szemek. Ha ezt látod, akkor biztos, hogy egy Zumba órának lehettél a szemlélője, ahol egy hatalmas latin party és a hatékony alakformálás keveredik tökéletes harmóniában.

#sport
2021.06.06.

A legijesztőbb fitness trendek

Egyre többet hallani a rendszeres testmozgás fontosságáról, egészségvédő hatásáról. Azonban a mai felgyorsult, inger-gazdag világban sokan úgy érzik, hogy számukra már nem elég a hagyományos edzésmódszer, egyre őrültebb tempóban vágynak gyors sikerre. Összeszedtük a 3 legijesztőbb fitness-trendet, és azt is hangsúlyozzuk, hogy ezek miért veszélyesek.

#fitnesz
2021.04.27.

Létezik helyes edzésterv?

Ahhoz, hogy a testmozgás hatékony legyen - legyen a célod akár a fogyás, az erőnlétjavítás vagy az egészséged megőrzése -, oda kell figyelned néhány alapvető tényezőre. Hogyan kell helyesen edzeni?

#kifulladás
2021.03.18.

Miért fulladok ki egy kis mozgástól?

Kedves Szakértő! Úgy döntöttem, hogy most egy kicsit változtatok az életemen, és elkezdek mozogni. Kis biciklizés, görkorizás és egy kis futás. Azonban hamar észrevettem, hogy egyik sem tart túl sokáig, ugyanis nagyon hamar elfáradok, és nem kapok levegőt, továbbá szörnyen érzem magam.

Mire jó a Callanetics?
#edzés
2020.04.10.

Mire jó a Callanetics?

A 1990-es években az Egyesült Államokból Európába érkezett Callanetics az utóbbi években valóságos reneszánszát éli.

#edzés
2019.11.24.

Testmozgás egyszerűen, könnyen

Ha tehetnéd, akkor az idő nagy részében inkább a kanapén feküdnél? Vagy túl elfoglalt vagy ahhoz, hogy mozgásra gondolj? Mint a legtöbb tini, valószínűleg te sem mozogsz eleget.