Mozgás, sport

#Mozgás #sport

239 db cikk a témában

#kardio
2015.09.25.

A kardiomozgás a kamaszokat is védi

Egyre riasztóbb méreteket ölt a fiatalok körében is terjedő mozgásszegény életmód és az elhízás, valamint az ezek talaján kialakuló betegségek, mint például a magas vérnyomás és a cukorbetegség. Dr. Babai László, életmód orvos a megfelelő életmódról és a kardiomozgás jelentőségéről beszélt.

#mozgásforma
2015.09.12.

Mozogj! A szakaszokra épülő edzésterv előnyei

A leghatékonyabb edzésforma az, amely során a rövid, de megerőltető szakaszokat kisebb-nagyobb pihenéssel töltött időszakok követik váltakozva, ez a legtermészetesebb, legősibb edzésterv.

#sportolás
2015.08.24.

Sportolj hetente háromszor egy órát!

A Sportolj hetente 3x1 órát! szlogennel a rendszeres testmozgás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Médiaunió idei kampánya.

#sport
2015.08.06.

Rebeka kipróbálta: egy hét a sport nevében

Manapság már a csapból is az egészséges életmód folyik: diéták, tippek, trükkök, és a sport. Ennek ellenére kevesen vannak, akik rendszeresen sportolnak. Rebeka arra vállalkozott, hogy egy héten keresztül minden nap egy órát a sportnak szentel.

#test
2015.07.31.

8 tipp a sportsérülések megelőzéséhez

Közismert, hogy a sport mennyire pozitívan hat az egészségre, az önbizalomra, de nem szabad elfeledkezni a lehetséges sérülésekről sem. Dr. Dobos Márta, ortopéd orvos a biztonságos edzés legfontosabb szabályairól beszélt.

#test
2015.07.06.

Izomnövelés csontos srácoknak

Ha vékony csontozatúnak születtél, az izomnövelés számodra sem lehetetlen. A jó hír, hogy a testzsírszázalék az esetedben nagyon alacsony, így mikor az izomzatodat fejleszted, az eredmény igen látványos lesz: szálkás és izmos test.

#úszás
2015.07.03.

Úszd le a felesleget!

Az uszoda lehet, hogy nem a legelső hely, amire gondolsz, ha formába szeretnéd magad hozni, vagy karcsúsodásra vágysz, de talán annak kellene lennie. Nincs még egy olyan mozgásforma, amely több kalóriát égetne, jobban serkentené az anyagcserét anélkül, hogy igénybevételnek tennéd ki az ízületeidet, mint az úszás.

#életmódváltás
2015.06.24.

Válts új életmódra, ints búcsút a régi énednek!

Tudjuk, hogy nem könnyű dolog megváltoztatni az életmódod: kitartás szükséges hozzá, határozott tervek és motiváció. Sajnos sokszor a kezdeti próbálkozásokat kudarc követi – nem megy le egy kiló sem, izomzatnak nyoma sincs, és még éhezel is…

#hobbi
2015.06.15.

7 tipp a tökéletes alakért

A tökéletes testhez elengedhetetlen a kemény munka, az elhivatottság és a kitartás. A jó hír, hogy tanácsainkat megfogadva növelheted a fitneszprogramod eredményességét.

#nyár
2015.05.22.

Tartsd magad fitten!

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

#sport
2015.05.04.

A futás egészségügyi előnyei

A futás egészséges és remek sport, ezzel a kijelentéssel mindenki egyetért. De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy hogyan is hat a futás a szervezetünkre, milyen változások mennek végbe a testünkben futás közben.

#sport
2015.04.29.

Rebeka kipróbálta: egy óra sport nem is kevés

Egy óra gép előtt, vagy egy jó könyv társaságában szinte kevésnek tűnik, ám súlyemelgetés, tekerés vagy a huszadik kör futás után lehet, hogy jól átértékeli az ember az időt.

#testmozgás
2015.01.27.

A Vígszínház művészei így vigyáznak egészségükre

Színészek: figyelemmel kísérjük pályafutásukat, nap mint nap látjuk őket a televízió képernyőjén vagy a színpadon, de igazán sokat mégsem tudunk róluk… Csőre Gábor és Józan László a Vígszínház két népszerű művésze ezúttal kivételt tett, és elárulta néhány öltözői titkát. A kulisszák mögött kiderült, milyen módszekkel hangolódnak aznapi szerepükre, mielőtt este hét órakor felgördül a függöny.

#tél
2015.01.22.

Égess kalóriát ezen a télen a szabadban!

Itt a tél és a hideg, amivel az évszak együtt jár. Nem csoda, ha úgy gondolod, ilyenkor a legjobb, ha bekuckózol a szobádban a kanapén egy bögre forró teával vagy kakaóval. Sokan gondolkodnak így, és a hideg miatt ódzkodnak a szabadtéri sportoktól, pedig a téli sportok remek, az egész testet átmozgató testedzésnek számítanak.