2024.02.21.
1 perces olvasási idő
Vashiányosoknak is bátran ajánljuk sokak kedvencét, a lasagnét. Ezúttal ínycsiklandó zöldfűszeres kivitelben. Fogyaszthatják hízni vágyók is.
Hozzávalók: Nehézség: közepes
- 60 dkg friss spenót
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag lasagne tésztalap
Hozzávalók a sajtszószhoz
- 2 dl tej
- 15 dkg zöldfűszeres krémsajt
- 3 evőkanál müzli
- 1 csipet szerecsendió
- 10 dkg ementáli sajt reszelve
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Elkészítés
- A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát.
- Hozzáadjuk a spenótot, addig pároljuk, amíg a levelek kissé összeesnek. Leszűrjük, félretesszük.
- Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a müzlit, a krémsajtot, és sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.
- A tésztalapokat a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük. (Figyelem: van olyan tészta, amit elő kell főzni, de kapható olyan is, amit nem kell!)
- Tűzálló tálba kevés sajtszószt öntünk, és kibéleljük egy sor tésztalappal. Erre egy réteg spenót, majd tészta, spenót, amíg elfogy.
- A maradék sajtszószt ráöntjük, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
(KamaszPanasz)