lasagne
#Receptek

Zöldfűszeres lasagne vashiányosoknak

2024.02.21.
1 perces olvasási idő

Vashiányosoknak is bátran ajánljuk sokak kedvencét, a lasagnét. Ezúttal ínycsiklandó zöldfűszeres kivitelben. Fogyaszthatják hízni vágyók is.

Hozzávalók: Nehézség: közepes

  • 60 dkg friss spenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag lasagne tésztalap

Hozzávalók a sajtszószhoz

  • 2 dl tej
  • 15 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • 3 evőkanál müzli
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg ementáli sajt reszelve

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

  • A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát.
  • Hozzáadjuk a spenótot, addig pároljuk, amíg a levelek kissé összeesnek. Leszűrjük, félretesszük.
  • Felforrósítjuk a tejet, belekeverjük a müzlit, a krémsajtot, és sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.
  • A tésztalapokat a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük. (Figyelem: van olyan tészta, amit elő kell főzni, de kapható olyan is, amit nem kell!)
  • Tűzálló tálba kevés sajtszószt öntünk, és kibéleljük egy sor tésztalappal. Erre egy réteg spenót, majd tészta, spenót, amíg elfogy.
  • A maradék sajtszószt ráöntjük, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

(KamaszPanasz)