2009.10.01.
1 perces olvasási idő
Ezt a könnyen elkészíthető, pikáns sültet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
- 4+3 evőkanál olívaolaj
- 2 alma
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 db zsályalevél
- 2 dl tejszín
- 1 csapott evőkanál dijoni magos mustár
- só, bors
Elkészítése:
- Húsklopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és borssal. Kenjük be olívaolajjal, és tegyük pár órára a hűtőbe.
- A hagymát tisztítsuk meg és a megmosott héjas almával együtt vágjuk kis cikkekre.
- Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel 4 evőkanál olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat, és mindkét oldalát süssük pirosra, utána fedjük le és pároljuk egy kis ideig.
- Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, adjuk hozzá a hagyma- és almacikkeket. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket.
- Ezután öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a mustárt. Ízesítsük sóval és kevés borssal.
- Tegyük bele a karajokat és egy kis ideig pároljuk együtt.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat kívánunk!