alma
#Receptek

Sült hús tejszínes-mustáros almával lisztérzékenyeknek

2009.10.01.
1 perces olvasási idő

Ezt a könnyen elkészíthető, pikáns sültet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

sülthús

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
  • 4+3 evőkanál olívaolaj
  • 2 alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 db zsályalevél
  • 2 dl tejszín
  • 1 csapott evőkanál dijoni magos mustár
  • só, bors

Elkészítése:

  • Húsklopfolóval kissé ütögessük meg a sertéskarajokat, majd szórjuk be sóval és borssal. Kenjük be olívaolajjal, és tegyük pár órára a hűtőbe.
  • A hagymát tisztítsuk meg és a megmosott héjas almával együtt vágjuk kis cikkekre.
  • Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel 4 evőkanál olívaolajat, tegyük bele a sertéskarajokat, és mindkét oldalát süssük pirosra, utána fedjük le és pároljuk egy kis ideig.
  • Egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, adjuk hozzá a hagyma- és almacikkeket. Pár percig pirítsuk erős lángon, majd tépkedjük rá a zsályaleveleket.
  • Ezután öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá a mustárt. Ízesítsük sóval és kevés borssal.
  • Tegyük bele a karajokat és egy kis ideig pároljuk együtt.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

hús