2010.11.14.
0 perces olvasási idő
A szilvásgombóc receptje és a hozzávalók. Kínáld vesebeteg barátaidat is!
Hozzávalók:
- 30 g keményítő
- 30 g búzaliszt
- 1 db tojás
- 50 g szilva
- 30 g cukor
- 20 g zsemlemorzsa
- 10 g olaj
- fahéj, porcukor
- 100 g burgonya
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és megfőzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet, a tojással és a szükség szerint langyos vízzel összegyúrjuk az egészet. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 8 x 8 cm-es négyzetekre vágjuk, közepébe tesszük a kimagozott szilvát és gombócokat formálunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a tetejére. Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon és a leszűrt, kész gombócokra szórjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Nehézség: könnyű