2019.08.07.
0 perces olvasási idő
Sok a meggy otthon és nem tudsz már velük mit kezdeni? Készíts gyümölcsmártást, amit -ha elrakod télire- akármikor fogyaszthatsz húsételek, de akár tészta mellé is. Az alábbi recept alapján készült gyümölcsmártásba a lisztérzékenyek is kockázat nélkül belenyalhatnak.
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott meggy / más gyümölcs
- 1-2 csapott evőkanál rizsliszt / kukoricakeményítő
- (1 dl vörösbor)
- csipet őrölt fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 8 dkg cukor
- 1/2 citrom
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
4 dl forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a bort, sózzuk, cukrozzuk, szegfűszeggel, fahéjjal és néhány citromkarikával ízesítjük, majd megfőzzük benne a meggyet / gyümölcsöt. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük a mártást. Ha szükséges, cukorral és citromlével ízesítjük.
Ha bor nélkül készítjük, a víz mennyiségét 1 dl-rel növeljük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!