Az édes és ropogós habcsók lehet pici, nagy, karika, csokis és kókuszos, kerülhet karácsonyfára, de még macaron vagy mesés Pavlova torta is válhat az édes tojásfehérjéből! Kínáld vele lisztérzékeny, laktózérzékeny és hízni vágyók vendégeidet egyaránt!
__hiretes__
Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 3 dkg étkezési keményítő
Elkészítés:
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot.
A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon!
A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, a habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!