recept
#Receptek

Kuglóf lisztérzékenyeknek

2015.03.09.
1 perces olvasási idő

Az amerikai filmekben olyan sokat emlegetett desszert: a kuglóf. Na de mégis mi ez? És egyáltalán hogy kell elkészíteni? Minderre most választ találsz! Lisztérzékenyeknek is bátran ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 8 evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 zacskó gluténmentes sütőpor
  • 10 evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2-3 evőkanál olaj
  • aszalt gyümölcs
  • csokimáz
  • dió

Elkészítés:

A tojások sárgáját 10 evőkanál cukorral, egy kis reszelt citromhéjjal és 2-3 evőkanál olajjal habosra keverjük. 5 evőkanál durvára vágott diót és 5 evőkanál apróra vágott aszalt gyümölcsöt belekeverünk. Hozzáadunk 8 evőkanál lisztet 1 zacskó sütőporral elkeverve, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.

Kivajazott kuglófformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de leönthetjük csokimázzal is. Fantasztikusan finom.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó címkék

cukor