Az amerikai filmekben olyan sokat emlegetett desszert: a kuglóf. Na de mégis mi ez? És egyáltalán hogy kell elkészíteni? Minderre most választ találsz! Lisztérzékenyeknek is bátran ajánljuk.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 8 evőkanál gluténmentes liszt
- 1 zacskó gluténmentes sütőpor
- 10 evőkanál cukor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál olaj
- aszalt gyümölcs
- csokimáz
- dió
Elkészítés:
A tojások sárgáját 10 evőkanál cukorral, egy kis reszelt citromhéjjal és 2-3 evőkanál olajjal habosra keverjük. 5 evőkanál durvára vágott diót és 5 evőkanál apróra vágott aszalt gyümölcsöt belekeverünk. Hozzáadunk 8 evőkanál lisztet 1 zacskó sütőporral elkeverve, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk.
Kivajazott kuglófformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de leönthetjük csokimázzal is. Fantasztikusan finom.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!