A spanyol konyha egy igazán remek gyöngyszeme: a tortilla. Most ezzel az ételkülönlegességgel kívánunk kedveskedni mindenkinek, és azoknak is, akik lisztérzékenységben vagy laktózérzékenységben szenvednek. Irány a konyha, ragadj kést, fakanat és serpenyőt!
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 db hagyma
- olívaolaj
- 9 tojás
- só
Hogyan készítsük el?
A burgonyát meghámozzuk, 2 mm vastag, körömnyi darabokra vágjuk, sózzuk, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Kevés olajon világos színűre sütjük. Ne süssük túl nagy lángon, mert nem szabad ropogósra sütni!Kiszedjük az olajból, és hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. A serpenyőbe egy kis olajat teszünk, felforrósítjuk, majd beleöntjük az egész masszát. Időnként megrázogatjuk a serpenyőt, hogy ne ragadjon le a tortilla alja. Kavargatni nem szabad!
A tortillát könnyen megfordíthatjuk egy lapos tányér vagy egy fedő segítségével, így a másik oldala is rendesen átsül. Egy fogpiszkálót beleszúrva leellenőrizhetjük, hogy megszilárdult-e már a belseje. Amint elkészült, óvatosan csúsztassuk ki egy tányérra, és ha egy picit kihűlt, neki is láthatunk.
A kész „lepényt” cikkekre vágva tálaljuk, pl. zöldsalátával vagy más savanyúsággal. A tortilla ízesíthető sonkával, kolbásszal vagy zöldséggel.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat kívánunk!