lisztérzékeny
#Receptek

Boros csirkecomb lisztérzékenyeknek

2013.07.05.
1 perces olvasási idő

Unod a csirkét? Különleges ízekre vágysz? Finom ízkombinációt ad a mustár, a paradicsom, a citrom és a fehérbor együttese, ezzel dobd fel a mindennapi húsételt! Lisztérzékeny barátaidat is hívd meg ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál mustár
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk, besózzuk. A szalonnát nagyon vékonyan felszeleteljük. A sütőt 200ºC-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.Egy tűzálló tálat kibélelünk a szalonna felével. Ráfektetjük a húsdarabokat. A paradicsompürét elkeverjük a borral, a mustárral, a citrom levével és reszelt héjával. A mártást a húsra öntjük. Befedjük a maradék szalonnával. Kevés vizet öntünk a hús alá, a tálat alufóliával befedjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Majd eltávolítjuk a fóliát, ha kell, pótoljuk az elpárolgott nedvességet (ne hideg vízzel vagy borral, mert a tál elrepedhet!), és a combokat ropogós pirosra sütjük. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

hús