saláta
#Receptek

Diós uborkasaláta epebetegeknek

2013.08.15.
0 perces olvasási idő

Szeretnéd feldobni az egyszerű uborkasalátát? Gondoltál már a mazsolára és a dióra? Ha tetszik az ötlet, próbáld ki. Epebetegek és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 5 dkg mazsola
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 5 dkg dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl joghurt
  • 2 teáskanál felaprított, friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál felaprított, friss mentalevél

Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük, és a salátára öntjük.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!