2013.08.15.
0 perces olvasási idő
Szeretnéd feldobni az egyszerű uborkasalátát? Gondoltál már a mazsolára és a dióra? Ha tetszik az ötlet, próbáld ki. Epebetegek és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1/2 szál póréhagyma
- 5 dkg dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl joghurt
- 2 teáskanál felaprított, friss bazsalikomlevél
- 1 teáskanál felaprított, friss mentalevél
Elkészítés:
A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. Az uborkát megmossuk, szeletekre vagy kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a diót durvára aprítjuk. Salátástálban mindet összekeverjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurt tetejéről leszedjük a vékony zsírréteget, a fokhagymával, a bazsalikom- és mentalevéllel, sóval ízesítjük, és a salátára öntjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!