2013.07.18.
0 perces olvasási idő
Lisztérzékeny vagy, de szeretnéd kipróbálni a zöldborsókrémlevest? Itt a megoldás!
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 3 dl tej
- 2 gm. (tyúkhús)leveskocka
- 400 g zöldborsó
- petrezselyem
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A
felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát.
Felöntjük 1,2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat,
felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt
tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a
petrezselymet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr
kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...).
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!