Kipróbálnál valami igazán különlegeset? Kóstold meg a diós szárnyas-krémlevest! Lisztérzékeny barátaidat is bátran kínálatod.
Hozzávalók:
- 2 tyúkhúsleveskocka,
- 1 dl tejföl,
- 1 dl tejszín,
- 5 dkg finomra darált dió,
- 1 evőkanál durvára vágott dió,
- 1 csapott evőkanál rizsliszt,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 csapott teáskanál currypor,
- 1 késhegynyi törött fekete bors,
- 5 dkg gluténmentes cérnametélt,
- só
Elkészítés:
A megmosott petrezselyemzöldet apróra metéljük. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a rizslisztet. A gluténmentes cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. 8 dl vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a finomra darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és 5 percig főzzük. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyjuk.
Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámérjük a forró levest, és meghintjük a durvára vágott dióval.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!