dió
#Receptek

Diós szárnyas-krémleves lisztérzékenyeknek

2013.08.21.
1 perces olvasási idő

Kipróbálnál valami igazán különlegeset? Kóstold meg a diós szárnyas-krémlevest! Lisztérzékeny barátaidat is bátran kínálatod.

Hozzávalók:

  • 2 tyúkhúsleveskocka,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 dkg finomra darált dió,
  • 1 evőkanál durvára vágott dió,
  • 1 csapott evőkanál rizsliszt,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 csapott teáskanál currypor,
  • 1 késhegynyi törött fekete bors,
  • 5 dkg gluténmentes cérnametélt,

Elkészítés:

A megmosott petrezselyemzöldet apróra metéljük. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a rizslisztet. A gluténmentes cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. 8 dl vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a finomra darált diót és a fűszereket. Felforraljuk és 5 percig főzzük. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatjuk a lisztes tejfölt, és beleszórom a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forralom, amíg a habja elfő. Ezután rászórom a megmaradt petrezselyemzöldet, és az edényt lefedve, 10 percig állni hagyjuk.

Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámérjük a forró levest, és meghintjük a durvára vágott dióval.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!

Kapcsolódó címkék

étrend