2013.07.13.
0 perces olvasási idő
Kevés hozzávalóból különleges és könnyen elkészíthető levest készíthetsz, ha követed az alábbi receptet. Lisztérzékenyeknek is ajánljuk.
__hirdetés__
Hozzávalók:
- kis fej hagyma apróra vágva
- gluténmentes Piros Arany
- só, bors, majoránna
- 1-2 paszternák
- burgonya
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük. Belerakjuk a kockára fölvágott paszternákot, felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Fűszerekkel ízesítjük, s lefedve majdnem puhára pároljuk.
Közben meghámozunk két közepes méretű burgonyát, és kockára vágva azt is beletesszük. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha a leves már nem annyira forró, összeturmixoljuk úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Felengedjük annyi vízzel, hogy krémszerű legyen az állaga és összefőzzük.
Kenyérkockával, esetleg kevés tejföllel tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!