horiatiki
#Receptek

Horiatiki, görög saláta laktózérzékenyeknek

2024.06.25.
1 perces olvasási idő

A horiatiki ízvilága jellegzetes és nagyon gazdag. Egyediségét a tofu és az oregano kölcsönzi. Elkészítése egyszerű, és garantáltan megéri a fáradozást! Ajánljuk laktóz- és lisztérzékenyeknek, keringési problémákkal küzdőknek.

Jó lenne magad Görögországban érezni? Esetleg épp oda mentek nyaralni? Próbáld ki előre a görög ízeket, hogy magabiztosan tudj majd választani az éttermekben.

Hozzávalók:

  • 30 dkg tofu
  • 3 paradicsom
  • salátalevelek
  • 1 kisebb uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál fűszeres olaj
  • 1 mokkáskanál oregano
  • bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsomot, a lilahagymát karikákra, az uborkát kis kockákra vágjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A tofut lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk.

Az ecetet kikeverjük az oreganóval, kevés sóval és borssal, belepréseljük a fokhagymát, végül erőteljes mozdulatokkal elkeverjük benne az olajat és 1/2 dl vizet. Néhány salátalevéllel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a tofut. Az egészet leöntjük az öntettel, és már fogyaszthatjuk is.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!