A horiatiki ízvilága jellegzetes és nagyon gazdag. Egyediségét a tofu és az oregano kölcsönzi. Elkészítése egyszerű, és garantáltan megéri a fáradozást! Ajánljuk laktóz- és lisztérzékenyeknek, keringési problémákkal küzdőknek.
Jó lenne magad Görögországban érezni? Esetleg épp oda mentek nyaralni? Próbáld ki előre a görög ízeket, hogy magabiztosan tudj majd választani az éttermekben.
Hozzávalók:
- 30 dkg tofu
- 3 paradicsom
- salátalevelek
- 1 kisebb uborka
- 1 fej lilahagyma
- 2 evőkanál borecet
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál fűszeres olaj
- 1 mokkáskanál oregano
- bors
- só
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A paradicsomot, a lilahagymát karikákra, az uborkát kis kockákra vágjuk. A salátaleveleket leszárítjuk. A tofut lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk.
Az ecetet kikeverjük az oreganóval, kevés sóval és borssal, belepréseljük a fokhagymát, végül erőteljes mozdulatokkal elkeverjük benne az olajat és 1/2 dl vizet. Néhány salátalevéllel kibélelünk egy tálat, ráhalmozzuk a zöldségeket, végül a tetejére szórjuk a tofut. Az egészet leöntjük az öntettel, és már fogyaszthatjuk is.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!