2017.08.18.
1 perces olvasási idő
Ha diétázol vagy vegetáriánus vagy, akkor számodra remek és finom étel a spárga spenótmártással. Egyszerű elkészíteni és kifejezetten ajánlott vashiányosoknak.
Hozzávalók:
- 1 kg fehér spárga
- 1 kávéskanál margarin
- 1 csipet cukor
-
só
A spenótmártáshoz: - 200 g párolt vagy fagyasztott spenót
- 2 vöröshagyma
- 200 g tejszín
- 2 evõkanál margarin
- bors
- zöldségételekhez való fûszerkeverék
Elkészítés:
Kis cukorral és diónyi margarinnal vizet forralunk, ebben puhára fõzzük a megtisztított (a fehér spárgát meghámozzuk, míg a zöldet elég, ha megmossuk). Az apróra vágott hagymát margarinon 10 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a spenóthoz, majd sóval, borssal és a fûszerkeverékkel ízesítjük. 5-6 szál spárgát elosztunk a tányéron, és meglocsoljuk a spenótmártással. Héjában fõtt burgonya és könnyû bor illik hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!