Szószként sült húsok mellé tökéletes a csatni. Kóstoltad már az almás csatnit? Ha nem akkor itt az idő, hogy ne csak megkóstold, hanem házilag el is készítsd. Szép üvegekben, szépen becsomagolva kedveskedhetsz velük lisztérzékeny családtagjaidnak is.
Hozzávalók:
- 6 közepes alma
- 2 szárított erős pirospaprika összemorzsolva
- 2 kávéskanál ánizs
- 2 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál kurkuma
- 0,5 dl víz
- 6 evőkanál cukor (annyi cukor, ahány alma, de barnacukorból elég 5 evőkanál)
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vajat felmelegítjük, enyhén megpirítjuk benne először az ánizst, majd a kurkumát, végül a paprikát. Akkor tegyük bele a következő fűszert, amikor már megcsapott a benne levőnek az illata.
Belekeverjük az almát, és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük, és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!