tészta
#Receptek

Pasta carbonara lisztérzékenyeknek

2024.03.14.
0 perces olvasási idő

Varázsold Olaszország gasztronómiai világát otthonodba alábbi receptünk segítségével. Lisztérzékeny és hízni vágyó vendégeidet is kínáld ebből a tésztaféléből!

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
  • 20 dkg sajt (Trappista, Edami vagy Parmezán)
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 3-4 tojás sárgája
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát, és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk, és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön.

Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

(KamaszPanasz)