2024.03.14.
0 perces olvasási idő
Varázsold Olaszország gasztronómiai világát otthonodba alábbi receptünk segítségével. Lisztérzékeny és hízni vágyó vendégeidet is kínáld ebből a tésztaféléből!
Hozzávalók:
- 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
- 20 dkg sajt (Trappista, Edami vagy Parmezán)
- 3-4 dl főzőtejszín
- 3-4 tojás sárgája
- 20 dkg bacon
- 20 dkg sonka
- bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát, és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk, és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön.
Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)