
Gluténmentes mákos süti: extra gyors és isteni
2021.04.08.
0 perces olvasási idő
A mákot nagyon sokat szeretik, azonban kevés olyan recept van, amiben hozzávalóként megtalálható. Ezen próbálunk segíteni az alábbi mákos desszert receptjével. Lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 5 dkg mák
- 20 dkg rizsliszt
- ½ mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 vaníliás cukor (fontos! Nézzük meg, milyen vaníliás cukrot veszünk, némelyikben búzaőrlemény van!)
- citromhéj
- 2,5 dl tej
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a mákot, a lisztet, a szódaport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet, és a tojások kemény habbá vert fehérjét.
2 kisebb méretű őzgerincformát zsiradékkal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk, és a tésztát megfelezve beleöntjük. Szép magasra feljön!
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)