2013.08.08.
0 perces olvasási idő
Egres: kevéssé ismert, méltatlanul mellőzött ez a soknevű, igénytelen, de rendkívül értékes kis gyümölcsünk. Készítsünk belőle levest, bolondítsuk meg kiwivel. Alábbi receptünket ajánljuk chronosok figyelmébe.
Hozzávalók:
- Egres 500 g
- Kiwi 200 g=2 db
- főzős vanília ízű pudingpor 2 evőkanál
- Só, citromhéj, vaniliarúd ízlés szerint
Dúsításhoz:
- Vaníliás vagy trópusi NUTRIDINK 100-200 ml (100 ml=150 Kcal)
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott egrest vízzel, citromhéjjal, kevés sóval és a vaníliarúddal addig főzzük, míg a szemek szét nem esnek. A kiwit a főzés utolsó perceiben tesszük az egreshez.
A megfőtt gyümölcsöket összeturmixoljuk és átszűrjük.
Dr. Oetker vaníliás pudingporral sűrítjük, majd készre forraljuk. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a NUTRIDINKET. Citromkarikával díszítjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!