kéksajt
#Receptek

Kéksajtos tészta barnahagymával

2013.09.13.
1 perces olvasási idő

Tészta szósszal, tészta pörkölttel... Unod már? Kóstold meg a kéksajtos tésztát barnahagymával, ami alábbi receptünk alapján könnyedén elkészíthetsz. Ajánljuk vashiányosoknak is.

Hozzávalók:

  • 1 zacskó penne vagy szarvacska tészta
  • 2 közepes fej hagyma
  • 3-4 evőkanál vaj és ugyanennyi olívaolaj
  • 15-20 dkg gorgonzola
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg mirelit vagy 40 dkg friss spenót
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni. Közben a hagymákat vékony szeletekre vágjuk, és a vaj-olívaolaj keverékén addig sütjük, míg szép barna lesz (mint a hagymás rostélyoshoz). A hagymát leszűrjük a zsíradéktól, visszatesszük a lábosba, rádobjuk a spenótot (ha nem mirelit, egy kicsit megpároljuk), majd összekeverjük a mascarponéval és a gorgonzolával. Alacsony hőfokon összerottyantjuk a mártást, borsozzuk, egy késhegyni őrölt szerecsendióval ízesítjük (sózni a sajt miatt nem kell). A tésztát, leszűrjük, és a mártáshoz keverjük. Parmezánnal meghintve tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!