A spenótfőzeléket mindenki ismeri, de mi a helyzet a spenótlevessel? Ez a leves méltatlanul van mellőzve a köztudatból. Alapanyaga, a spenót rengeteg vasat és vitamint tartalmaz, így fontos az egészséges étrend kialakításához. Kanalazzák alábbi levesünket a vashiányosok is!
Hozzávalók:
- 25 dkg spenót
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál vaj vagy olaj
- só, bors, reszelt szerecsendió ízles szerint
Elkészítés:
A spenótot megtisztítom, megmosom, majd 1l forrásban lévő vízben hagyom összeesni. A spenótot átszedem jeges vízbe. A főzőlevet nem öntöm ki!!! Az apróra vágott hagymát, fokhagymát a zsiradékon - kicsi víz hozzáadásával - megpárolom. H
ozzáadom a spenótot és a főzőlevet, és kb. 5 percig rotyogtatom. A levest pürésítem, ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval. Ha nem találom elág sűrűnek, egy kanál étkezési keményítőt elkeverek kevés hideg vízzel, és a leveshez adom.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!