2015.10.29.
0 perces olvasási idő
Dobd fel az egyszerű pirított májat! Készítsd el zöldséges változatát alábbi receptünk alapján! Kínáld vashiányos vendégeid, mind a 10 ujjukat megnyalják majd.
Hozzávalók:
- 30 dkg csikemáj
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 db paradicsom
- 1 kávéskanál pirosarany
- olaj
- pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát összevágjuk, az olajon fedő alatt megpároljuk. A paradicsom bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk. A párolt hagymára rászórjuk a pirospaprikát, a paradicsomot és a pirosaranyat, és tovább pároljuk, zsírjára sütjük és beletesszük a vékony csíkokra vágott májat és készre sütjük. Sózni nem szabad, csak a tányérban, mert különben rágós lesz a máj.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!