Mindig csak a gyorsan elkészíthető krumplipüré és rizs kerül az asztalra? Készíts el egy hasonlóan gyors és egyszerű köretet! Ajánljuk gyomorfekélyeseknek, lisztérzékenyeknek, májproblémákkal küzdőknek és crohnosoknak.
Hozzávalók:
- 12 szem egyforma, közepes nagyságú burgonya
- kevés reszelt vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A burgonyákat forró vízben kefével alaposan megtisztítjuk. Egyenként alufóliába csomagolva, a sütőben kb. 50 percig sütjük.
Előzőleg elkészítjük a mártást: a puha vajat a sajttal és a tejföllel habosra keverjük, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával, valamint sóval ízesítjük.
A mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki-ki ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott burgonyájára.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!