Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom süteményt szeretnél, ami ráadásul másnap is finom, nemcsak amikor frissen kiveszed a sütőből? Akkor vaníliás piskótánkat neked ajánljuk, bármilyen lekvárra isteni a tökéletes ízélmény kedvéért koronázzuk meg tortabevonóval. Bátran kínáld vele liszt- vagy laktózérzékeny vendégeidet is!
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 100 g gluténmentes liszt
- 100 g vaníliás süteménypor
- 6 g gluténmentes sütőpor
- pár csepp citromlé
- 6 evőkanál édesítőpor (cukorból kicsit több kell)
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját az édesítővel / cukorral, robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlét, a liszteket és a sütőport, és a robotgéppel elkeverjük. Utána veszünk egy lyukas fakanalat, amivel óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjéjét. Kizsírozott-lisztezett tortaformában előmelegített sütőben nem túl erős fokozaton (gázsütőnél 4-es) tűpróbáig sütjük. Krémmel, vagy lekvárral megtöltjük, tetejére tortabevonót csurgatunk. Jó könnyű süti lesz belőle, másnap is ugyanúgy élvezhető, mint frissen.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!