vanília
#Receptek

Vaníliás piskóta laktózérzékenyeknek

2018.01.18.
1 perces olvasási idő

Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom süteményt szeretnél, ami ráadásul másnap is finom, nemcsak amikor frissen kiveszed a sütőből? Akkor vaníliás piskótánkat neked ajánljuk, bármilyen lekvárra isteni a tökéletes ízélmény kedvéért koronázzuk meg tortabevonóval. Bátran kínáld vele liszt- vagy laktózérzékeny vendégeidet is!

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 100 g gluténmentes liszt
  • 100 g vaníliás süteménypor
  • 6 g gluténmentes sütőpor
  • pár csepp citromlé
  • 6 evőkanál édesítőpor (cukorból kicsit több kell)

Elkészítés:

A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját az édesítővel / cukorral, robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlét, a liszteket és a sütőport, és a robotgéppel elkeverjük. Utána veszünk egy lyukas fakanalat, amivel óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert fehérjéjét. Kizsírozott-lisztezett tortaformában előmelegített sütőben nem túl erős fokozaton (gázsütőnél 4-es) tűpróbáig sütjük. Krémmel, vagy lekvárral megtöltjük, tetejére tortabevonót csurgatunk. Jó könnyű süti lesz belőle, másnap is ugyanúgy élvezhető, mint frissen.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!