A tejberizs ízletes desszert, amit fogyaszthatunk lekvárral, mogyorókrémmel, cukros fahéjjal, kakaóporral. Ha alábbi receptünk alapján készíted el, akkor epebetegek, lisztérzékenyek, vesebetegek, gyomorfekélyesek és hízni vágyók is nyugodt szívvel fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 4 dkg vaj
- cukor
- tej
- só
Elkészítés:
A rizst felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a vajat, gyengén megsózzuk, s lassú tűzön (időnként megkeverve) addig főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan tovább főzzük (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adjunk még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, megcukrozzuk, s jól megkeverjük. Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!