Mindenki evett már túrógombócot, és nem is lehet ismerni olyat, aki ne szeretné. Van aki simán, van aki különlegesen szereti, de a végeredmény mindig ugyanaz: Az utolsó darabig elfogy. Készítsd el Te is! Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszegény tehéntúró
- 3 tojás
- 6 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz
- 10 dkg búzadara
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl (12%-os)
Hogyan készítsük el?
A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 evőkanál édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 evőkanál vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter).
A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk, és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük.
A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük, és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyak kívánunk!