Gesztenyés párnácskák, na de szendvicssütőben? Igen, lehetséges! Készítsd el ezt a finomságot és kínáld vele laktózérzékeny, lisztérzékeny, allergiás és hízni vágyó vendégeidet!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 250 g liszt
- 10 g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- cukor
-
víz
a töltelékhez: - 1 cs. gesztenyemassza
- gluténmentes növényi habspray
- pár szem magozott meggy
- cukor
Elkészítés:
Elkészítjük a gesztenyés tölteléket: Egy csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadunk egy kevés cukrot és annyi gluténmentes növényi habsprayt, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.
Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük a teflonos felületet, s mindegyik mélyedésbe öntünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi gesztenyés tölteléket, belenyomunk pár szem meggyet, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, hogy a tészta mindenütt fedje be a tölteléket, de a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!