gesztenye
#Receptek

Gesztenyés szendvicssütős párnácskák laktózérzékenyeknek

2014.04.01.
1 perces olvasási idő

Gesztenyés párnácskák, na de szendvicssütőben? Igen, lehetséges! Készítsd el ezt a finomságot és kínáld vele laktózérzékeny, lisztérzékeny, allergiás és hízni vágyó vendégeidet!

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 250 g lisztgesztenye
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • cukor
  • víz
    a töltelékhez:
  • 1 cs. gesztenyemassza
  • gluténmentes növényi habspray
  • pár szem magozott meggy
  • cukor

Elkészítés:

Elkészítjük a gesztenyés tölteléket: Egy csomag gesztenyemasszát villával összetörünk, hozzáadunk egy kevés cukrot és annyi gluténmentes növényi habsprayt, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.

Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük a teflonos felületet, s mindegyik mélyedésbe öntünk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi gesztenyés tölteléket, belenyomunk pár szem meggyet, majd egy újabb evőkanál tésztával befedjük. Vigyázzunk, hogy a tészta mindenütt fedje be a tölteléket, de a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!