2009.10.17.
0 perces olvasási idő
Nincs aki ne ismerné, vagy ne evett volna a Nagyi hagyományos receptje alapján készült diós vagy mandulás félholdjából. Mi a receptet egy kis módosítással lisztérzékenyek számára is fogyaszthatóvá tettük.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- 10 dkg rizsliszt
- 5 dkg gluténmentes liszt
- 5 dkg galuska liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg dió/mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- esetleg: kevés citromlé, tejföl
Elkészítése:
- A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot.
- Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük.
- Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle
- a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük.
- Még langyosan porcukorban megforgatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!