flan
#Receptek

Flan karamellöntettel – spanyol desszert lisztérzékenyeknek

2024.08.09.
1 perces olvasási idő

Ha édesszájú vendégeidnek szeretnél kedveskedni, akkor válaszd a spanyol desszertet, a flant karamellöntettel. Nagyon könnyen elkészíthető és garantált, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját! Kínáld vele lisztérzékeny és hízni vágyó barátaidat, családtagjaidat!

Rég volt már a spanyol nyaralás és kezd feledésbe merülni? Vagy nem is jutottál el oda? Hozd el a spanyol ízeket otthonodba az alábbi recepttel.

Hozzávalók:karamell

  • 2 x 7,5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • fél rúd vanília

Elkészítés:

Először elkészítjük a karamellt: egy kis lábasban felteszünk 1 dl vizet 7,5 dkg cukorral, amit fakanállal gyakran megkeverünk. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7,5 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal.

A 4 egész tojást felverjük, s a tejhez adjuk (a tejből egy keveset a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki).

Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük. Mikor kicsit kihűlt, a tojásos krémet ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőbe akkora edényt teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré, és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!