Készítettél már túrós batyut szendvicssütőben? Nem? Hát próbáld ki, az eredmény ínycsiklandó lesz! Bátran fogyasszák lisztérzékenyek és hízni vágyók egyaránt.
__hiretes__
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 10 dkg gluténmentes liszt
- 10 g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- tej + víz
- 1 tojás
-
cukor
A töltelékhez: - 15 dkg áttört túró
- reszelt citromhéj
- 1 kanál tejföl
- mazsola
- cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a túrós tölteléket a tejföllel, cukorral, citromhéjjal és a mazsolával.
Előmelegítjük a szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük, s mindkét mélyedésbe rakunk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük.
Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb!
Aki édesebben szereti, megszórhatja porcukorral.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!