
Lekváros bukta laktózérzékenyeknek
Sajnos a manapság kapható bukták még csak meg sem közelítik a nagyiféle házi süteményt. Hiányzik belőlük a lekvár, a tészta pedig sokszor száraz és szikkadt. Ha valódi, omlós buktára vágysz, legjobb, ha magad készíted el. Próbáld ki receptünket, amit még a nagyi is megirigyelne! Fogyaszthatják lisztérzékenyek, laktózérzékenyek és hízni vágyók is.
Hozzávalók: 
- 300 g gluténmentes liszt
- 12 g élesztő
- 30 g margarin
- 280 ml langyos víz / tej
- 90 g cukor
- 1 tojás
- csipet só
- főzésálló lekvár (töltelék)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit 280 ml vízzel a szokásos módon jól kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A bagett formákat bekenjük olajjal. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (ez a fajta jól szeletelhető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával, és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. A szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig.
Előmelegített 200°C-os sütőben kezdjük sütni, majd csökkentjük a hőfokot, úgy sütjük tovább.
Mikor megsült, a tetejét bekenjük cukros tejjel. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!