lekvár
#Receptek

Lekváros bukta laktózérzékenyeknek

2014.02.27.
1 perces olvasási idő

Sajnos a manapság kapható bukták még csak meg sem közelítik a nagyiféle házi süteményt. Hiányzik belőlük a lekvár, a tészta pedig sokszor száraz és szikkadt. Ha valódi, omlós buktára vágysz, legjobb, ha magad készíted el. Próbáld ki receptünket, amit még a nagyi is megirigyelne! Fogyaszthatják lisztérzékenyek, laktózérzékenyek és hízni vágyók is.

Hozzávalók: bukta

  • 300 g gluténmentes liszt
  • 12 g élesztő
  • 30 g margarin
  • 280 ml langyos víz / tej
  • 90 g cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • főzésálló lekvár (töltelék)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit 280 ml vízzel a szokásos módon jól kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A bagett formákat bekenjük olajjal. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (ez a fajta jól szeletelhető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával, és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. A szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig.

Előmelegített 200°C-os sütőben kezdjük sütni, majd csökkentjük a hőfokot, úgy sütjük tovább.
Mikor megsült, a tetejét bekenjük cukros tejjel. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!