túró
#Receptek

Túrótorta lisztérzékenyeknek

2014.04.06.
0 perces olvasási idő

A túrótorta egyaránt a gyermekek és a felnőttek kedvence. Ha vendéged jön ne rohanj a cukrászdába, hanem készítsd el otthon magad! Ajánljuk lisztérzékenyeknek, hízókúrázóknak, keringési problémákkal küzdőnek, gyomorfekélyeseknek, epebetegeknek, csontritkulásosoknak.

Hozzávalók:túrótorta

  • 50 dkg túró
  • 2 csomag gluténmentes vaníliás cukor
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin / vaj
  • 2 x 1/2 csomag gluténmentes étkezési zselatin (25 g-os)
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A túrót kikeverjük a cukorral és a margarinnal. 3 dl tejben feloldunk 1/2 csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Tortaformába öntjük, és hűtőbe tesszük. Ha jól összeállt, tetszőleges gyümölccsel kirakjuk a tetejét.

Bevonjuk a tortát a maradék 1/2 csomag, 3 dl szörpben feloldott zselatinnal, és újra hűtőbe tesszük pár órára.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!