2014.04.06.
0 perces olvasási idő
A túrótorta egyaránt a gyermekek és a felnőttek kedvence. Ha vendéged jön ne rohanj a cukrászdába, hanem készítsd el otthon magad! Ajánljuk lisztérzékenyeknek, hízókúrázóknak, keringési problémákkal küzdőnek, gyomorfekélyeseknek, epebetegeknek, csontritkulásosoknak.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 csomag gluténmentes vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin / vaj
- 2 x 1/2 csomag gluténmentes étkezési zselatin (25 g-os)
- 3 dl tej
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a cukorral és a margarinnal. 3 dl tejben feloldunk 1/2 csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Tortaformába öntjük, és hűtőbe tesszük. Ha jól összeállt, tetszőleges gyümölccsel kirakjuk a tetejét.
Bevonjuk a tortát a maradék 1/2 csomag, 3 dl szörpben feloldott zselatinnal, és újra hűtőbe tesszük pár órára.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!