Ha vegetáriánus vendégeid érkeznek látogatóba ne pánikolj a menü miatt! A főétel legyen juhtúrós csőben sült brokkoli! Ajánljuk epebetegeknek, csontritkulásosoknak, gyomorfekélyeseknek, crohnosoknak és keringési problémákkal küzdőknek is.
Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- kb. 150g csökkentett szénhidráttartalmú Update1 panírmorzsa
- kb. 80g bio zabkorpa csírával
- kb. 150g margarin főzésre vagy 2 evőkanál olívaolaj
- 125g juhtúró
- 350g 12%-os tejföl (2 kis doboz)
- 350g joghurt (2 doboz)
- 2 csomag mozarella sajt (használhatunk helyette megfelelő tömegű reszelt fürtölt mozarellát is, akkor sokkal pikánsabb lesz!)
- ízlés szerint só, fehérbors
Elkészítés:
A megmosott brokkolit közepes méretű rózsákra bontjuk, majd pároló edényben megpároljuk (kb. 30 perc alatt). Ezalatt a felmelegített margarinhoz hozzáadjuk a panírmorzsát, a zabkorpát egy csipet sóval, és pár perc alatt megpirítjuk, majd beleforgatjuk a megpárolt brokkolikat. (Ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda, mert keserű íze lesz!)
Emellett a joghurtot, a tejfölt és a juhtúrót sűrű állagú lágy masszává elkeverjük, egy kevés fehérborssal ízesíthetjük. A juhtúró elég sós, így plusz sót nem tettem bele, de mindenki tehet hozzá kóstolás után a saját szája íze szerint. A morzsában megforgatott brokkolikat tűzálló tálba helyezzük, és leöntjük a juhtúrós szósszal, tetejére pedig ráhelyezzük a vékonyra vágott mozarella karikákat. Fontos, hogy a brokkolit ne pároljuk túl puhára, mert a morzsába forgatva szétesik! Előmelegített sütőben 180 fokon, grillezés légkeveréssel funkción 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!