2014.02.16.
0 perces olvasási idő
Ha egy nagyon egyszerű, ugyanakkor ízletes és laktató levest szeretnél készíteni, akkor az alábbi receptünket neked ajánljuk! Bátran fogyasszák gyomorfekélyesek, epebetegek, lisztérzékenyek, hasnyál- vagy májproblémákkal küzdők egyaránt!
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 5 dl tej
- petrezselyem
- pirított kenyérszeletek
Elkészítés:
Vizet forralunk, sót teszünk bele, a burgonyát megfőzzük héjastól. Villával alaposan szétnyomkodunk, és míg forró, elkeverjük tejjel, vajjal és sóval. A tejet vízzel hígítjuk, majd lassanként a burgonyához öntjük. Megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Kenyereket pirítunk, és a leveshez tálaljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!