
Spenót cukorbetegeknek
2014.03.19.
0 perces olvasási idő
Sokan nem kedvelik a spenótot, pedig számunkra elengedhetetlen vitaminokkal van teli. Végső soron Popeye izmai is ettől dagadnak! Fogyasszák cukorbetegek, gyomorfekélyesek és epebetegek egyaránt!
Hozzávalók:
- olaj
- 3 fakanálnyi liszt
- fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 zacskó spenót
- só
Elkészítés:
2 edényben dolgozunk: Olajat teszünk az edénybe. Miután forró, 3 fakanál lisztet rakunk hozzá, és világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a tejet. Rögtön levesszük a tűzről, hogy besűrűsödjön. A spenótot feltesszük a tűzre. Nem kell előtte felolvasztani. Miután meleg, beleöntjük a mártást. Kb. 10 percig hagyjuk a tűzön, amíg fel nem forr. Megsózzuk. Fokhagymát is tehetünk bele.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!