gombapuffancs
#Receptek

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval vegetáriánusoknak

2021.03.26.
1 perces olvasási idő

Ha vegetáriánus vagy, vagy fogyni akarsz, akkor készítsd el alábbi receptünk alapján a gombapuffancsot zöldfűszeres túróval. Nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek és csontritkulásosok egyaránt.

Hozzávalók:

A puffancshoz:

  • 800 g sampinyon gomba
  • 4 tojás
  • 100 g zabpehely
  • 75 g teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 50 g margarin
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evõkanál citromlé
  • 1 csokor turbolya vagy petrezselyem
  • bors

A töltelékhez:

  • 250 g félzsíros túró
  • 150 g natúr joghurt
  • 1-1 csokor metélõhagyma és petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A tálaláshoz:

  • 2 paradicsom
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörösés fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihûtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot, és 2 evõkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük.
Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélõhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Elõmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot, és a zöldfûszeres krémet.

Nehézség: közepes

Jó étvágyat!