Ha vegetáriánus vagy, vagy fogyni akarsz, akkor készítsd el alábbi receptünk alapján a gombapuffancsot zöldfűszeres túróval. Nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek és csontritkulásosok egyaránt.
Hozzávalók:
A puffancshoz:
- 800 g sampinyon gomba
- 4 tojás
- 100 g zabpehely
- 75 g teljes kiõrlésû búzaliszt
- 50 g margarin
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evõkanál citromlé
- 1 csokor turbolya vagy petrezselyem
- só
- bors
A töltelékhez:
- 250 g félzsíros túró
- 150 g natúr joghurt
- 1-1 csokor metélõhagyma és petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A tálaláshoz:
- 2 paradicsom
- friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
A gombából 10 szép darabot félreteszünk, a többit felaprítjuk, vagy lereszeljük. A vörösés fokhagymát szintén felaprítjuk, kevés margarinon megdinszteljük, majd kihûtjük. Az apróra vágott/reszelt gombát összekeverjük a tojással, a liszttel és a zabpehellyel, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a turbolyát/petrezselymet, a sót, a borsot, és 2 evõkanál citromlét. Az így kapott masszát 10 percig pihentetjük.
Közben összekeverjük a túrót a joghurttal, az apróra vágott petrezselyemmel és a metélõhagymával, majd hozzányomjuk a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
Forró margarinban kisütünk a masszából 8-10 kisebb puffancsot. Elõmelegített tányérokra tesszük, hozzáadjuk a paradicsomot nyolc részre vágva, a maradék gombát vékonyra szelve, a friss bazsalikomot, és a zöldfûszeres krémet.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!