2009.08.22.
0 perces olvasási idő
A legtipikusabb étel a strandon, amit biztosan már kipróbáltál, a lángos. Mostani receptünkből megtudhatod, hogyan is készül ez a remek magyar étel! A recept összeállításánál gondoltunk a lisztérzékenyekre és a cukorbetegekre és allergiásokra is!
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 250 g gluténmentes liszt
- 10 g élesztő
- 2 evőkanál tejföl
- 250 ml langyos víz
- só
Hogyan készítsük el?
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, és kb. 1/2 órát pihenni hagyjuk.
4 gombócot gyúrunk belőle, lisztezett deszkán max. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és forró olajban kisütjük.
Tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!